Elevi premiaţi în cadrul programului „Şcoala Altfel“

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 10 Aprilie 2014

În cadrul programului educativ „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 80 din Bucureşti au fost primiţi miercuri, 9 aprilie, în Biserica „Sfânta Fecioară Maria“ cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului“ şi „Sfântul Mucenic Teodor Stratilat“ din Protoieria Sector 3 Capitală. 24 de elevi care au încheiat anul şcolar trecut cu media generală 10 au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute la învăţătură de părintele paroh Ioan Gheorghe Ţeugea.

Premierea elevilor a avut loc în paraclisul de la demisolul bisericii, cu hramul „Sfântul Mucenic Teodor Stratilat“. „În biserica Parohiei «Sfânta Fecioară Maria», peste 240 de copii de la Şcoala Generală Nr. 80 şi de la grădiniţele din împrejurimi au primit Sfânta Taină a Împărtăşaniei în prima parte a zilei. În fiecare an, în timpul Postului Mare, încercăm să împletim educaţia cu viaţa duhovnicească în biserică. Am avut şi un moment deosebit, invitând 24 de elevi eminenţi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 80 de pe Calea Dudeşti, din vecinătatea bisericii, pentru a-i felicita pentru meritele deosebite obţinute la învăţătură, încheind anul şcolar trecut cu media 10 la toate materiile. Aceşti elevi au fost prezenţi în biserică şi fiecare a primit câte un pachet cu cărţi, iconiţe şi alte obiecte bisericeşti, două broşuri cu Sfânta Taină a Spovedaniei şi Sfânta Taină a Împărtăşaniei, dar şi un premiu în bani. Acest lucru l-am făcut din inimă pentru inima celor tineri, care vor şti pe viitor să facă o legătură în viaţa de zi cu zi între şcoală şi biserică“, ne-a declarat părintele Ioan Gheorghe Ţeugea, parohul Bisericii „Sfânta Fecioară Maria“ din Bucureşti.

Evenimentul face parte din proiectul educaţional „Şcoala, copiii şi Biserica“ încheiat între Şcoala Gimnazială Nr. 80 şi Biserica „Sfânta Fecioară Maria“ în cadrul programului naţional „Hristos împărtăşit copiilor“. „Parteneriatul dintre şcoala noastră şi biserica din apropiere s-a întocmit în urmă cu mai mulţi ani şi îl reînnoim de fiecare dată. Aflând de iniţiativele părintelui paroh de a sprijini copiii cu posibilităţi materiale reduse şi de a le oferi meditaţii chiar în biserică, ne-am gândit să-i premiem pe elevii care au ieşit în evidenţă cu nişte rezultate deosebite la învăţătură. Aşa s-a născut acest proiect care include activităţi pe care părintele oricum le derula deja, însă ne-am orientat către copiii care s-au evidenţiat şi care sunt o bucurie pentru părinţii lor şi o mândrie pentru şcoala noastră. Este o răsplată a muncii şi efortului lor, şi noi, cadrele didactice, ne bucurăm când vedem copiii care se evidenţiază frumos, prin rezultate şcolare“, ne-a declarat Elena Dobre, profesor de religie la Şcoala Generală Nr. 80. După festivitatea de premiere, elevii au fost invitaţi în lăcaşul cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, unde au vizitat şantierul de pictură.