Elevi vâlceni premiaţi la Olimpiada naţională de religie

Data: 30 Aprilie 2015

Olimpiada naţională de religie pentru seminariile şi liceele teologice din ţară s-a desfăşurat în perioada 15-18 aprilie 2015 în Târgovişte. Elevii calificaţi la această etapă au participat la concurs însoţiţi de profesorii lor. Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 15 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală din Târgovişte, cu slujba de Te Deum. Vineri, profesorii şi elevii au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon, la Catedrala Arhiepiscopală, iar sâmbătă a avut loc premierea elevilor de către Înalt­prea­sfinţia Sa, în amfiteatrul Liceului de Muzică şi Arte „Bălaşa Doamna“ din Târgovişte. Premiile au fost oferite de Arhiepiscopia Târgoviştei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte.

Anul acesta, la Olimpiada naţională de religie, Arhiepiscopia Râmnicului a fost reprezentată de doi elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea. Alin Cristian Andreescu, elev în clasa a XII-a, îndrumat la disciplina „Dogmatică“ de pr. prof. drd. Mihai Irinel Cojocaru, a obţinut premiul I. Silviu Mihail Popescu, elev în clasa a XI-a, îndrumat la disciplina „Istoria Bisericii Ortodoxe Române“ de pr. prof. George Pomeneşte, a obţinut o menţiune. De-a lungul întregii perioade de pregătire şi participare la olimpiadă, preofesorii şi elevii au fost încurajaţi şi sprijiniţi de pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul seminarului.

Cei doi elevi merituoşi care fac cinste Arhiepiscopiei Râmnicului şi judeţului Vâlcea, împreună cu profesorii lor, au fost felicitaţi în mod personal de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râm­nicului, care le-a dăruit cărţi şi i-a îndemnat să înmulţească în continuare talantul ştiinţei şi al cunoaşterii pe care Dumnezeu l-a încredinţat lor, pentru a deveni buni misionari ai Evangheliei lui Hristos şi înţelepţi păstori de suflete ai poporului român. În mod aparte, Înaltpreasfinţia Sa le-a reamintit profesorilor de strânsa legătură dintre Biserica strămoşească şi Şcoală, dintre credinţă şi ştiinţă, ca premisă pentru obţinerea unor caractere demne şi de valoare naţională.

Biroul mass-media al Arhiepiscopiei Râmnicului