Eroii celor două războaie mondiale au fost pomeniți la Sibiu
Eroii căzuți la datorie în cele două războaie mondiale au fost pomeniți miercuri, 16 noiembrie, la Sibiu, în cadrul unor ceremonii organizate în Cimitirul eroilor din Dumbrava Sibiului. Slujba de pomenire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Ceremonia de comemorare a eroilor căzuți pe câmpul de luptă în timpul celor două războaie mondiale a fost organizată la monumentul ridicat în cinstea lor în cimitirul din Dumbrava Sibiului. Manifestările au fost organizate de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu în parteneriat cu instituțiile locale, Consulatul Republicii Federale Germania de la Sibiu și cu Arhiepiscopia Sibiului, cu scopul de a aduce omagiere tuturor ostașilor căzuți la datorie pe teritoriul țării noastre.
În soborul slujitor s-au aflat alături de IPS Mitropolit Laurențiu preoți militari și slujitori ai Sfintelor Altare care au înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru odihna veșnică a soldaților de toate naționalitățile căzuți la datorie în timpul luptelor din țara noastră.
După slujba de pomenire, reprezentanții instituțiilor organizatoare au transmis mesaje de omagiere a eroilor, iar consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Kerstin Ursula Jahn, a evocat memoria socrului ei, care a trăit în copilărie tragedia celui de-Al Doilea Război Mondial.
Pomenire la 35 de ani de la revolta din Brașov
O slujbă de pomenire a fost oficiată și la Brașov, în cadrul unui eveniment de evocare a manifestărilor din 15 noiembrie 1987, un moment care a prefigurat evenimentele din decembrie 1989, prin care poporul român a pus capăt dictaturii comuniste.
Slujba de pomenire a brașovenilor participanți la acele evenimente și care au trecut mai apoi la Domnul a fost săvârşită marți, 15 noiembrie, de IPS Mitropolit Laurențiu și un sobor de preoți din Brașov, în cadrul manifestărilor organizate de autoritățile brașovene la troița ridicată în oraș în memoria evenimentelor de acum 35 de ani.
Autoritățile locale au transmis mesaje de omagiere a celor 61 de muncitori anchetați și condamnați de regimul comunist, dar și a celorlalți brașoveni care au protestat față de regimul comunist.