Hramul Bisericii „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești, judeţul Cluj
La praznicul Intrării Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor), 9 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești, Protopopiatul Cluj I, cu prilejul hramului și a împlinirii a 10 ani de la înființarea parohiei.
Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Hristos, Biruitorul morții”, în cadrul căruia a explicat că Domnul Hristos a venit în lume ca Domn al Vieții și a biruit moartea, astfel inaugurând Împărăția cea nesfârșită odată cu Învierea Sa.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de cântăreți al parohiei. La chinonic, interpreta de muzică populară Eugenia Corpodean Ciceu, Daria Mariș, Traian Abrudan și un grup de credincioși din cadrul Asociației „Oastea Domnului” din Florești au interpretat mai multe pricesne specifice perioadei prepascale.
La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor pe pr. paroh Sebastian Rusu, cu dreptul de a purta crucea pectorală. Ierarhul a acordat diplome celor implicați în viața parohiei, iar elevilor participanţi la diverse olimpiade și competiții naționale și internaționale le-a oferit cărți duhovnicești, plachete aniversare și câte o icoană cu Domnul Iisus Hristos.
Hram la Cristorel, Cluj
În Sâmbăta Sfântului și Dreptului Lazăr, 8 aprilie, Înaltpreasfinția Sa a slujit în mijlocul obștii Mănăstirii „Sfinții Ilie și Lazăr” de la Cristorel, județul Cluj, cu prilejul hramului. Ierarhul l-a hirotesit protosinghel pe duhovnicul mănăstirii, Siluan Trimbițașu, iar la finalul Liturghiei, conform tradiției, a săvârşit slujba Parastasului de obște. La Bistrița a avut loc, sâmbătă, 8 aprilie, Procesiunea de Florii, a VI-a ediție. Alături de IPS Mitropolit Andrei au participat clerici, monahi și monahii, oficialități, copii și tineri îmbrăcați în straie populare, dar și mulțime de credincioși cu ramuri de salcie în mâini. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și a explicat semnificația sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, dar și a Procesiunii de Florii.