Hramul Mănăstirii Salva, Bistriţa-Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 30 Aprilie 2022

La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Înalt­prea­sfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat la Mănăstirea Salva, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul hramului bisericii de zid a așe­ză­mântului monahal.

La Altarul de vară al mănăstirii, Înalt­prea­sfințitul Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Maica Domnului ne conduce la Izvorul Tămăduirii”.

„Maica Domnului, care ne conduce la Izvorul Tămăduirii, ea însăşi este izvor tămăduitor. (...) Mângâierea vine de la El, de la Domnul nostru Iisus Hristos, şi de la Maica Domnului. Domnul Hristos este izvorul tămăduitor, «Cel ce însetează să vină la Mine şi să bea». Şi Maica Domnului este izvor tămăduitor, care multe minuni a revărsat peste cei ce aleargă cu credinţă şi-i cer să intervină”, a subliniat ierarhul.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Kyrios” din Brașov, dirijat de Ioan Ion. La chinonic, interpreta de muzică populară Cornelia Bodescu și corul bisericii din Salva au interpretat mai multe pricesne pascale.

La finalul slujbei, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea activă în viața Bisericii, ierarhul i-a acordat generalului de brigadă în rezervă Florian Caba „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. De asemenea, ierarhul a oferit cărți duhovnicești tuturor copiilor prezenți.

Obștea Mănăstirii Salva este formată din 20 de maici, stareță fiind stavrofora Emanuela Moisa, iar duhovnici arhim. Dimitrie Irimia și protos. Mihail Nagy.