Hramul Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din orașul Bocșa

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 23 Noiembrie 2021

De sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, duminică, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent în mijlocul comunității din Bocșa, județul Caraș-Severin, ce și-a prăznuit hramul în această zi.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului, în biserica parohială ocrotită de Maica Domnului. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Au fost prezenți credincioși din această parohie, dar și din toată localitatea Bocșa, copii și tineri, precum și autorități locale. Chiriarhul locului a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru Episcopul Emilian Birdaș, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea vrednicului ierarh. De asemenea, a fost pomenit Mitropolitul Nicolae Corneanu, precum și Anghel și Ana, ctitorii bisericii și așezământului social ce se află în curtea lăcașului din Bocșa.

„Aici, la Parohia «Intrarea în biserică a Maicii Domnului» din Bocșa Română, Liturghia se împletește cu filantropia, deoarece în avlia bisericii avem și un așezământ social-filantropic. În fiecare zi, sunt hrăniți copiii nevoiași din această localitate, primesc asistență spirituală și socială și bineînțeles își fac temele. Este un program after school, un program articulat susținut de părintele paroh și de nucleul de credincioși, care țin aprinsă candela rugăciunii, dar și candela filantropiei, în această zonă a Bocșei”, a arătat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

La finalul Sfintei Liturghii, copiii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bocșa au prezentat un program de poezii și cântece specifice perioadei, iar Episcopul Caransebeșului i-a răsplătit cu daruri.
Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 2009. În curtea bisericii se dezvoltă o frumoasă lucrare filantropică, funcționând Complexul de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, unde copiii și bătrânii proveniți din medii defavorizate primesc o masă caldă.