În 1906, Salvarea venea cu trăsura
La 28 iulie 1906 a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa doctorului Nicolae Minovici, fratele celebrului legist Mina Minovici. „Societatea de Salvare din Bucureşti”, aşa cum se numea la înfiinţare, îşi desfăşura activitatea sub deviza „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, sub directa îndrumare a lui Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei, conform site-ului assb.ro.
În 1907, dr. Nicolae Minovici a început pregătirea practică în salvare a studenţilor din anii terminali ai Facultăţii de Medicină, astfel că, în 1908, echipajul ambulanţei era format din medici interni şi sanitari. Începând din 1907, Salvarea funcţionează regulat, România devenind, astfel, al treilea stat din Europa, după Olanda şi Austria, cu un astfel de serviciu. În 1912, au fost aduse în Bucureşti, de la Paris, primele ambulanţe de tip auto. În anul 1931, profesorul Nicolae Minovici a teoretizat, pentru prima dată în lume, „împingerea actului medical calificat la locul accidentului”.
Spitalul de Urgenţă a fost înfiinţat, în 1943, în localul Salvării din Bucureşti, moment care a pus bazele apariţiei primului sistem integrat de asistenţă medicală de urgenţă: Salvarea şi Spitalul de Urgenţă.