Început cu realizări frumoase la o parohie din Ilfov
Credincioșii din localitatea ilfoveană Bragadiru au un nou lăcaș de rugăciune unde pot aduce slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra lor. Biserica din lemn a Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost sfințită în Duminica a 4-a după Paști, de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de clerici. La final, cei care au contribuit la edificarea acestui lăcaș de cult au primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ordine și distincții, în semn de apreciere și binecuvântare.
După ce în urmă cu șapte săptămâni credincioșii din cartierul latin al ora-șului Bragadiru, județul Ilfov, îl primeau în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, care a sfințit, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, locul pentru o nouă biserică închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, în Duminica a 4-a după Paști, Preasfinția Sa s-a aflat din nou în mijlocul comunității ilfovene, care a îmbrăcat haine de sărbătoare.
În această zi, după eforturi deosebite, noua biserică de lemn a parohiei a fost sfințită. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Episcopul- vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte părintele Dumitru Ștefănescu, consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor; părintele Iustin Manta, inspector eparhial în cadrul aceluiași sector; părintele Alexandru Negoiță, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare; părintele Ioan Bondar, protoiereu al Protopopiatului Ilfov Sud, precum și alți clerici.
După citirea pasajului evanghelic al Vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda (Ioan 5, 1-15), ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, evidenţiind tăcerea în care a petrecut slăbănogul timp de 38 de ani.
„Evanghelia de astăzi ne invită la teme de meditaţie de o deosebită profunzime. Una dintre acestea este tăcerea multora, tăcerea marilor Părinţi ai Bisericii, a sihaştrilor care nu au vorbit niciodată sau foarte rar la fel de mulţi ani ca şi acest om neputincios de la Vitezda. Tăcerea sau petrecerea în rugăciune şi împodobirea sufletului cu vorbirea cu Dumnezeu pot constitui un remediu pentru o lume aflată în gâlceavă şi în tulburare. Tăcerea acestui om ne ruşinează pe noi, cei care vorbim atât de mult, care cerem atât de mult şi îndată căutăm prilej să ne tulburăm şi să-i cerem socoteală lui Dumnezeu. Acest om bolnav 38 de ani a aşteptat în tăcere şi nu a spus nici un cuvânt. Pe lângă acest om bolnav de la Vitezda au trecut atât de mulţi oameni, care îndată ce coborau în apa scăldătorii se vindecau. Omul acesta ar fi putut huli, ar fi putut spune cuvinte împotriva lor, dar evanghelistul nu aminteşte un astfel de lucru, ceea ce înseamnă că el a fost mereu un om împăcat cu propria sa încercare. Aşa sunt foarte mulţi oameni care îşi poartă crucea în tăcere, uitaţi uneori şi de propriii lor copii. Evanghelia aceasta ne arată că atunci când oamenii nu ne ajută, dar cerem insistent ajutorul lui Dumnezeu, acesta nu întârzie să vină”, a spus Preasfinţia Sa.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a transmis un cuvânt de binecuvântare și felicitare din partea Întâistătătorului Bisericii noastre pentru toți cei care s-au implicat pentru construirea bisericii și amenajarea întregului spațiu într-un timp atât de scurt. De asemenea, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oferit, în semn de prețuire și apreciere pentru efortul depus, o serie de ordine și distincții celor care s-au evidențiat în acest demers. Astfel, părintele paroh Alexandru-Nicolae Grigore a primit rangul clerical onorific de iconom. Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru clerici a fost oferit părintelui Constantin Țincu, paroh al Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”-Drumul Taberei, din cadrul Protoieriei Sector 6 Capitală, același ordin pentru mireni fiind oferit familiei Eugen și Adriana-Alexandra Grigore. Prezbiterele Cristina-Gabriela Grigore și Maria- Cristiana Țincu au primit Ordinul „Maria Brâncoveanu”.
Părintele paroh Alexandru-Nicolae Grigore a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru grija părintească arătată parohiei nou înființate, pentru delegarea Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul la acest eveniment deosebit din viața comunității, precum și pentru distincția primită. De asemenea, a mulțumit Preasfinției Sale pentru slujire, precum și tuturor celor care au contribuit la înălțarea sfântului lăcaș.