Început de an universitar la facultăţile de teologie din Arad şi Timişoara
Noul an universitar a fost marcat atât la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad, cât şi la cea din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara prin festivităţi la care au luat parte numeroşi profesori şi studenţi.
Ceremoniile de deschidere au debutat cu câte o slujbă de binecuvântare a noului an universitar. La Arad, festivitatea a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala Veche cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“. Slujba a fost săvârşită de către preoţii profesori ai Facultăţii de Teologie, iar răspunsurile liturgice au fost date de către studenţii teologi sub îndrumarea conf. univ. dr. Mircea Buta. În cadrul cuvântului de învăţătură adresat studenţilor şi credincioşilor prezenţi, arhim. conf. univ. dr. Teofan Mada, vicarul Arhiepiscopiei Aradului, s-a referit la mijlocirea şi ajutorul pe care-l primim neîncetat de la Maica Domnului, invocând ajutorul ei asupra dascălilor şi studenţilor acum la început de nou an universitar. La finalul cuvântului său, arhim. Teofan Mada a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care n-a putut fi prezent la deschiderea noului an universitar, participând la Timişoara la slujba de Înmormântare a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.
Au rostit alocuţiuni doamna rector, prof. univ. dr. Ramona Lile, şi doamna prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Universităţii.
Deschiderea cursurilor la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara a avut loc luni, 29 septembrie, şi a debutat cu o festivitate în Aula Magna a Universităţii de Vest, în cadrul căreia s-a ţinut un moment de reculegere pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, ctitorul şcolii teologice timişene. Studenţii şi profesorii de la Catedra de teologie s-au reunit în amfiteatrul AI-2 al universităţii, în prezenţa delegatului Centrului eparhial, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei. Cu acest prilej, studenţii din anul I au fost familiarizaţi cu profesorii şi îndrumătorii de an, precum şi cu sălile unde se vor desfăşura cursurile. În cuvântul adresat celor prezenţi, pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful Catedrei de teologie, a evidenţiat modelul de slujire pastorală şi pregătire teologică pe care vrednicul de pomenire Mitropolit Nicolae îl lasă tinerilor studenţi teologi şi slujitorilor Sfintelor Altare prin tot ceea ce a săvârşit şi împlinit în cei 52 de ani de arhipăstorire. (Pr. Lucian Farcaşiu, Valentin Birău)