Înnoire și binecuvântare la Parohia Fârliug, județul Caraș-Severin

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 06 Aprilie 2021

Credincioșii Parohiei Fârliug, din județul Caraș-Severin, au trăit duminică, 4 aprilie 2021, momente de bucurie sufletească pricinuite de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a binecuvântat recentele lucrări de pictură realizate în pridvorul și în interiorul lăcașului de închinare. Slujba de sfințire a picturii a fost precedată de binecuvântarea unei troițe ridicate în curtea bisericii. În urma acestora, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor și a autorităților locale, a săvârșit Sfânta Liturghie.

Ierarhul a vorbit despre solemnitatea momentului pentru credincioșii acestei parohii, care s-au pregătit cu atenție în întâmpinarea acestei importante sărbători a comunității: „Am avut parte de bucurie duhovnicească pentru că atât preotul, cât și credincioșii, tinerii și copiii din această parohie, împreună cu doamna primar, ne-au așteptat de dimineață în fața bisericii, îmbrăcați în costume populare, și ne-au primit cu mare drag. Aflându-ne în Duminica a 3-a a Postului Paștilor, închinată Sfintei Cruci, părintele paroh, alături de credincioși, a rânduit să binecuvântăm o frumoasă cruce, amplasată în curtea acestei biserici. În urma sfințirii acesteia, am binecuvântat pictura din interiorul și din pridvorul lăcașului de cult, pictura din pridvor fiind o lucrare nouă, în timp ce în interior, aceasta a fost doar restaurată”.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat faptul că, în această duminică, trebuie să medităm atât la Crucea cea de viață făcătoare pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, cât și la crucea vieții noastre.

La final, părintele paroh Daniel Popescu și credincioșii care au contribuit la realizarea picturii și a troiței au primit, din partea Prea­sfințitului Părinte Episcop Lucian, Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”.

Biserica din Fârliug, având hramul „Nașterea Maicii Domnului”, este monument istoric și datează din anul 1789.