Întâlnirea doctoranzilor de la Facultatea de Teologie
În cadrul Zilelor Academice Andreiene, doctoranzii de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu s-au întâlnit ieri, 25 noiembrie, în cadrul unei manifestări academice la care au participat Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi profesorii îndrumători.
Întâlnirea semestrială a avut ca scop susţinerea publică a referatelor şi rapoartelor de cercetare elaborate de doctoranzii teologi de la simpozionul din semestrul trecut şi până în prezent. În cadrul întâlnirii s-au comunicat şi anumite probleme de ordin administrativ, în special cele referitoare la obligaţiile contractuale şi îndatoririle academice ale doctoranzilor.
Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum oficiat în capela facultăţii de decanul instituţiei, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, şi directorul şcolii doctorale, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Sfântul Andrei Şaguna“, condus de drd. Adrian Dobreanu.
La sfârşitul slujbei religioase, părintele decan Aurel Pavel le-a urat bun-venit doctoranzilor şi a vorbit despre importanţa acestor manifestări academice.
„Dedicăm aceste zile academice ocrotitorului facultăţii noastre şi sperăm că ele vor fi în folosul intelectual şi duhovnicesc al tuturor. Începem prima zi din manifestarea noastră cu întâlnirea doctoranzilor. Vom continua manifestările academice în aceste zile cu examenul de grad I profesional, cu două susţineri publice de teze de dotorat şi cu o sesiune de comunicări ştiinţifice din partea cadrelor didactice“, a spus pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.
Revista doctorală
Întâlnirea doctoranzilor de ieri a prilejuit şi lansarea ultimului număr al revistei „Studia Doctoralia Andreiana“, publicaţie semestrială a şcolii doctorale a Facultăţii de Teologie din Sibiu. Ajunsă la numărul cinci, revista adună referatele susţinute de doctoranzii participanţi la Simpozionul „Euharistia, Taina vieţii veşnice“, organizat la Sibiu pe 25 iunie 2014. Noutatea acestui număr al revistei constă în faptul că doctoranzi de la alte universităţi din ţară, cum ar fi cele din Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Constanţa, au contribuit prin referate ştiinţifice. Revista de la Sibiu apare prin contribuţia doctoranzilor, cu îndrumarea profesorilor coordonatori.
Referatele şi rapoartele de cercetare susţinute la întâlnirea de ieri vor fi publicate în următorul număr al revistei doctorale.