Întâlniri misionare în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 10 Feb 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a întâlnit miercuri, 9 februarie 2022, cu inspectorii și profesorii de la disciplina Religie din județele Galați și Brăila, precum și cu soțiile preoților din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Ambele întâlniri s-au desfășurat prin intermediul unei platforme de comunicare online.

În deschiderea primului eveniment, în Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului eparhial, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a rostit rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra profesorilor și elevilor din Eparhia Dunării de Jos. În continuare, Înaltprea­sfinția Sa a susținut o prelegere despre rugăciune, ne-a transmis părintele Rareș Bucur, consilier eparhial.
În cadrul întrunirii, la care au participat și elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, au fost discutate și aspecte ce țin de utilizarea eficientă a metodelor moderne de predare, învăța­re și evaluare diferențiate.

În continuare, în aceeași sală, a avut loc și o întrunire duhovnicească cu soțiile preoților din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Au participat și soții ale clericilor care lucrează în diverse instituții ale statului și care prin munca loc sunt exemple de profesionalism și devotament. „Ne-am dat seama că rugăciunea este încă un potențial insuficient de bine folosit pentru mai multă comunicare între părinți și copii în școala de acasă, între adolescenți și tineri prin cadrele didactice și preoți în școală și, mai presus de toate, un potențial imens l-am regăsit în eparhie, mai înainte de consultările preoțești și laice în structurile eparhiale, respectiv Consiliul eparhial și Adunarea eparhială. Am găsit foarte multă încurajare, posibilitate de mulțumire din partea noastră și energie multă de la soțiile preoților”, a spus Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Din cele 450 de soții de preot de la Dunărea de Jos, peste 70 dintre acestea își desfășoară activitatea în spitale ca medici și asistente medicale. Aproximativ 150 sunt cadre didactice, iar 50 au profesii în domeniile economic și juridic, ne-a transmis părintele Rareș Bucur.