Întrunire a profesorilor de religie din Giurgiu

Un articol de: Ziarul Lumina - 27 Aprilie 2017

Marți, 25 aprilie 2017, la Centrul cultural-pastoral „Gavril Drugănescu”, Protopopiatul Bolintin, a avut loc întrunirea profesorilor la disciplina religie din Eparhia Giurgiului, informează Biroul de presă al Episcopiei.

La întâlnirea cu cadrele didactice a fost prezent Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, părintele Emanuel Ioan Stuparu, protoiereu al Protopopiatului Bolintin, părintele prof. Daniel Necula, inspector de specialitate la disciplina religie, și alți părinți de la Centrul eparhial.

În prima parte a întâlnirii, care a avut loc în Sala „Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu” a Centrului cultural, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie le-a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii sfintelor icoane, pornind de la decizia Sfântului Sinod de a declara 2017 An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

„În timpul comunismului, foarte mulţi clerici şi mireni din Episcopia Giurgiului au suferit ca urmare a mărturisirii credinţei. Aceştia, dar şi bunicile, şi părinţii copiilor care le-au insuflat acestora credinţa creştină vor fi amintiţi în anul în curs. Cinstirea celor care au pătimit pentru Hristos în comunism într-un regim ateu ostil Bisericii este nu numai o datorie morală, ci şi un izvor de inspiraţie, ca să vedem cum în timpuri grele foarte mulți preoţi au fost chinuiţi şi trimişi în închisori, dar şi-au păstrat credinţa. De asemenea, mulţi credincioşi mireni au suferit pentru că erau creştini şi au mărturisit credinţa, a spus Preasfinția Sa.

În a doua parte, părintele ­inspector Daniel Necula a vorbit cadrelor didactice despre activi­tățile pe care urmează să le desfășoare împreună cu elevii în perioada următoare, după care a supus spre dezbatere și analiză provocările multiple cu care se confruntă profesorii de religie din Episcopia Giurgiului în desfășurarea activității lor, fiind subliniată importanța intensificării acțiunilor în vederea apărării și promovării valorilor credinței creștine în societatea românească de azi.