Întrunirea Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului
Membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului s-au întrunit joi, 22 ianuarie, în şedinţă de lucru. Întrunirea a fost precedată de slujba de Te Deum, săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie.
Lucrările adunării s-au desfăşurat în Palatul arhiepiscopal şi au fost deschise de ierarhul locului, care a prezentat succint activitatea instituţiei în anul 2014, precum şi proiectele pentru anul 2015. De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie le-a mulţumit membrilor Adunării eparhiale pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe Române şi le-a cerut ca şi pe viitor să manifeste aceeaşi implicare pentru buna desfăşurare a activităţilor eparhiei de la malul mării. „Am analizat ceea ce s-a făcut anul trecut şi dorim să continuăm activităţile, să le îmbogăţim, să le îmbunătăţim şi să creştem spiritul religios în rândul credincioşilor noştri. Am căutat să-i implicăm pe membrii Adunării eparhiale mai mult şi sperăm ca în anul care a început să împlinim obiective din ce în ce mai îndrăzneţe. Cel mai important obiectiv este acela de a aduce în adâncul sufletelor credinţa noastră străbună şi de a-i face pe oameni să fie mai activi în Biserică şi mai aproape de Dumnezeu“, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.
În continuare, au fost prezentate şi dezbătute bilanţurile departamentelor administrative ale Arhiepiscopiei, acestea fiind şi obiectul discuţiilor celor cinci comisii alcătuite din membrii adunării. Au mai fost discutate şi aprobate principalele proiecte pentru anul acesta, fiecare membru exprimându-şi punctul de vedere cu privire la acestea. În cuvântul de închidere a lucrărilor şedinţei Adunării eparhiale, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie şi-a reafirmat încrederea în sprijinul pe care Arhiepiscopia Tomisului îl va primi de la membrii mireni ai Adunării şi i-a asigurat pe toţi cei prezenţi că obiectivele pentru 2015 sunt mai mult decât necesare pentru sporirea credinţei şi îmbunătăţirea vieţii religioase de la malul mării.