IPS Pimen: „A-ţi recunoaşte păcatele înseamnă să te vezi aşa cum eşti“
Biserica din incinta Spitalului Municipal Vatra Dornei a împlinit cinci ani de la sfinţire. Pentru a marca acest eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat duminică, 1 februarie 2015, Sfânta Liturghie în locaşul de cult. La final, ierarhul a săvârşit slujba Aghesmei mici.
Duminica trecută, IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost înconjurat cu multă bucurie de credincioşi şi de personalul medical de la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, jud. Suceava. Comunitatea de la unitatea medicală a sărbătorit cinci ani de la sfinţirea bisericii, închinată Sfinţilor Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan. Din sobor, alături de pr. Cristian Agavriloae, parohul Bisericii „Sfinţii Chir şi Ioan“, şi de alţi preoţi din împrejurimi, a făcut parte şi pr. Aurel Goraş, protoiereu de Câmpulung.
Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată în locaşul de cult, iar răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi. Întrucât duminică a fost început de luna calendaristică şi sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Trifon, serviciul religios s-a încheiat cu rugăciuni pentru sfinţirea apei.
„A-ţi recunoaşte păcatele înseamnă să te vezi aşa cum eşti şi să doreşti să devii tot mai bun. Aşa trebuie să gândim permanent. Faptele noastre bune să le socotim nedepline, ca să putem propăşi în cele duhovniceşti. Măsura este legea, porunca lui Dumnezeu, descoperită în primul rând prin dragostea cea adevărată, cea zidită pe credinţă“, a spus IPS Părinte Pimen, în cuvântul de învăţătură.
Credincioşii prezenţi şi persoanele nevoiaşe au primit la final pachete cu hrană.
Biserica „Sfinţii Chir şi Ioan“, aflată în curtea Spitalului Municipal din Vatra Dornei, îşi are începutul din data de 19 iulie 2009, când s-a aşezat piatra de temelie. La 20 decembrie, în acelaşi an, s-a primit binecuvântarea de slujire, iar la 31 ianuarie 2010 s-a făcut sfinţirea sfântului locaş. Biserica este construită în totalitate din lemn, în stil bucovinean. Alături s-a ridicat şi clopotniţă, din acelaşi material. Ca odor de mare preţ, locaşul de cult are în folosinţă o icoană a Maicii Domnului veche de peste 150 de ani.