La Durău au început taberele de vară „Alege școala!”
1.325 de copii și tineri, beneficiari ai proiectului „Alege școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest“, vor merge în tabără la Durău începând de duminică, 21 iunie. Activitățile specifice taberei sunt în strânsă legătură cu cele desfășurate în cele 53 de centre educațional-inovative „Alege școala!”.
Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, în cadrul proiectului „Alege școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest”, organizează 12 sesiuni de tabără pentru 1.325 de copii și tineri provenind din medii sociale defavorizate, beneficiari ai proiectului. Acestea au loc la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău, județul Neamț, în perioada 21 iunie - 11 septembrie. În cadrul acestor tabere, copiii și tinerii vor participa la ateliere de creație, pictură și literar-religioase, iar cele mai bune lucrări realizate vor fi premiate în cadrul unui concurs.
Pe lângă aceste ateliere, în tabără, în fiecare seară, copiii și tinerii vor viziona câte un film tematic, ce va fi urmat de o dezbatere. Programul este special realizat având scopul întăririi motivației pentru educație prin menținerea în sistemul școlar.
„Ceea ce am reușit noi prin activitățile derulate în proiect a fost sensibilizarea unui segment de populație fragil, adeseori afectat de fenomenul abandonului școlar. Participarea la aceste tabere este pentru mulți copii prima experiență de acest fel. Durău va fi locul care îi va aduce împreună pe copiii și tinerii din toate cele trei zone unde ne desfășurăm activitatea, iar ei vor participa la diverse activități specifice taberelor de vacanță, în strânsă legătură cu cele prevăzute în toolkit-ul educațional folosit în proiect”, a declarat pr. dr. Constantin Naclad, managerul proiectului.
Proiectul „Alege școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest”, derulat de Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, are obiectivul menținerii în sistemul de educație a 1.325 de persoane expuse riscului de abandon școlar, precum și al dezvoltării unor acțiuni remedial-corective prin care 318 persoane să reintre în sistemul educațional.