Laborator modern inaugurat la Universitatea „Transilvania”
Un laborator dotat cu echipamente performante, care reproduc punctele de lucru din producţie, a fost inaugurat recent la Universitatea „Transilvania”, pentru studenţii Facultăţii de Inginerie şi ştiinţa calculatoarelor.
Investiţia, în valoare de 100.000 de dolari, a fost realizată de o companie americană specializată în servicii integrate de producţie electronică, care are o fabrică, din anul 2004, în Parcul Industrial Ghimbav şi colaborează cu Universitatea „Transilvania” de mai bine de 10 ani pe diferite proiecte.
„Obiectivul nostru fundamental pentru care noi ne‑am implicat în acest proiect este crearea, pentru studenţii Facultăţii de inginerie şi ştiinţa calculatoarelor, a unor condiţii superioare de pregătire. Am dotat laboratorul cu echipamente noi şi performante şi, prin faptul că am încercat să replicăm standurile de lucru din fabrica companiei, încercăm să ajutăm studenţii să priceapă ce înseamnă ca un inginer să activeze într‑o companie de producţie din domeniul electronicii şi, de ce să nu, recunoaştem că ne dorim ca un număr cât mai mare de studenţi să se decidă să‑şi construiască o carieră în profesia lor împreună cu compania noastră”, a declarat directorul general pentru România al companiei americane, Florin Onu.
Rectorul Universităţii „Transilvania”, prof. univ. dr. Ioan Vasile Abrudan, crede că investiţia este un exemplu de colaborare între mediul de afaceri şi cel academic.
„Atât noi, universitatea, cât şi firmele din zonă suntem interesaţi de asemenea colaborări. Noi suntem bucuroşi că studenţii noştri beneficiază de infrastructură modernă în procesul de pregătire, infrastructură care îi va ajuta foarte mult în practică şi pentru viitorul loc de muncă. Pentru firme, contactul cu universitatea, cu studenţii, este benefic fiind o bază de recrutare pentru inginerii care vor merge în mediul economic”, a explicat rectorul, citat de Agerpres.
La rândul său, decanul Facultăţii de inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor, conf.dr.ing. Carmen Gerigan, a subliniat că, din punct de vedere extracurricular, cadrele didactice ale facultăţii şi‑au propus să desfăşoare în laborator activităţi coordonate de specialişti din industrie, dar şi de ingineri de la departamentele fabricii din Braşov ale companiei americane.
„În acest scop avem o grămadă de subansamble, o mulţime de module cu care îi vom provoca pe studenţi să imagineze proiecte, să le realizeze”, a afirmat Gerigan.