Mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și icoana făcătoare de minuni, aduse la Cluj-Napoca
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Apostol Toma” cu prilejul aducerii raclei cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și a icoanei făcătoare de minuni a acestuia, de la Biserica Voievodală „Sfântul Gheorghe”-Nou din București.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie, duminică, 21 ianuarie, şi a rostit un cuvânt de învățătură despre familia creștină, în cadrul căruia a explicat rolul și importanța familiei în societate și în viața Bisericii.
În biserica Parohiei „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca au poposit, pentru prima dată, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nicolae, odoare de mare preț care se află la Biserica Voievodală „Sfântul Gheorghe”-Nou din București. Sfintele odoare au fost aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de o delegație a Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală, condusă de preotul paroh Emil-Nedelea Cărămizaru. Acestea au fost aduse și așezate spre închinare încă de sâmbătă, 20 ianuarie, fiind întâmpinate de Părintele Mitropolit Andrei al Clujului, alături de o mulțime de credincioși clujeni. Credincioșii au avut posibilitatea de a se închina la sfintele odoare până luni, 22 ianuarie.
La finalul slujbei, preotul Marius Goga a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, precum și tuturor ctitorilor și binefăcătorilor. Au mai vorbit preotul Emil-Nedelea Cărămizaru și Virgil Ardelean, prim-epitropul bisericii și ctitorul principal.
În semn de prețuire și recunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a oferit preotului Emil-Nedelea Cărămizaru Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici. Pentru implicarea în viața Bisericii, ierarhul a oferit „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, prof. univ. dr. Dana Pop, directorul Școlii Doctorale a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Toţi copiii și tinerii prezenți au primit cărţi duhovniceşti oferite de ierarh.