Mercurul din peşte nu provoacă boli cardiace

Data: 30 Martie 2011

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani, mercurul care provine din consumul de peşte nu creşte riscul de boli cardiace sau de accident vascular cerebral. Deşi experţii în sănătate recomandă consumul de peşte, pentru a proteja inima, o serie de studii anterioare avertizau asupra cantităţii mari de mercur prezentă în unii peşti, precum rechinul sau peştele-spadă, care ar putea anula beneficiile. Noul studiu, finanţat de Guvernul american, măsoară cantitatea de mercur prezentă în unghiile de la picioare. Comparând concentraţiile de mercur din unghiile participanţilor la studiu cu cele ale persoanelor care nu au avut probleme de sănătate, cercetătorii au demonstrat că mercurul nu are nicio legătură directă cu infarctul miocardic sau alte boli de inimă. "Peştele ar trebui să facă parte din dieta obişnuită a oamenilor, fără ca aceştia să se teamă de efecte negative", a declarat unul dintre autorii studiului, Dariush Mozaffarian, cardiolog la Şcoala de sănătate publică Harvard.