Moment cultural artistic la Centrul „Sfântul Nectarie”

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 06 Martie 2019

Voluntarii Paraclisului Cate­dralei Mântuirii Neamului au vizitat vineri, 1 martie 2019, Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Capi­tală, unde au oferit flori pacienților și personalului. În cadrul acestei vizite, voluntarii au bucurat gazdele și cu un moment cultural-artistic dedicat începutului primăverii.

Coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Nea­mului, Dănuț Prună, a spus că prin această acțiune au vestit primăvara și că evenimentul nu s-a adresat doar doamnelor, ci tuturor din Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din București.

„De câteva ori pe lună venim aici unde am legat adevărate prietenii cu pacienții și personalul medical. Ei se bucură foarte mult să ne revadă și noi ne bucurăm că îi revedem. Este o apropiere sufletească și de fiecare dată când venim, chiar dacă aducem lucruri mici în com­parație cu nevoile lor, cu buchete de flori, gestul i-a bucurat pe toți pacienții, pentru că nu ne-am adresat doar doamnelor, am venit să ne adresăm tuturor pa­cien­ților și celor care se îngrijesc de sănătatea acestora. Cu toții primim primăvara, cu toții ne bucurăm de venirea ei, cu toții ne bucurăm de flori, de natura care ne înconjoară și de frumos. Cred că am reușit să le facem o mică bucurie acestora”, a spus Dănuț Prună.

Directorul centrului de îngrijiri paliative, Adriana Căruntu, a mulțumit voluntarilor pentru această vizită și pentru dragostea pe care o arată față de centru. „Ziua de 1 martie este un simbol al primăverii și al spe­ranței de bine și de frumos în viața noastră, cu atât mai mult pentru cei care sunt bolnavi. Am avut bucuria să îi primim pe voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, care au adus buchete minunate cu flori de primăvară, au adus cu ei toată bucuria tinereții și a dragostei pe care dânșii o poartă acestui centru, personalului și pacienților. Au oferit câte un buchet de flori și le-au încântat sufletele cu cântece tradiționale și moderne”, a spus Adriana Căruntu.