Noi cursuri în cadrul proiectului FORTE

Un articol de: Gheorghe Cristian Popa - 11 Martie 2013

În cadrul proiectului FORTE, a ajuns la final a doua serie de cursanţi ai modulului de pregătire pentru expert achiziţii publice, desfăşurat la Centrul Naţional pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae“ al Patriarhiei Române. Până acum, în cele două serii de pregătire, au beneficiat de cursul oferit gratuit 54 de preoţi, angajaţi ai eparhiilor sau ai asociaţiilor şi fundaţiilor care lucrează cu binecuvântarea Bisericii şi în cooperare cu eparhiile şi parohiile.

Seria cursurilor pentru expert achiziţii publice a fost extinsă şi acestea se vor derula la Bucureşti, după următo-rul program: cursul 3 în perioa-da 18-22 martie, cursul 4 în perioada 1-5 aprilie, două serii în perioadele 13-17 mai şi 27-31 mai, o serie în perioada 17-21 iunie şi ultima serie în perioada 1-5 iulie.

În acest moment, Centrul Naţional pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae“ are programate următoarele cursuri şi serii de curs:

Primul curs „Manager proiect“ constă într-un program de pregătire pe parcursul a două module, separate între ele de o perioadă de practică individuală şi consultanţă cu trainerii. Cursul este certificat de Autoritatea Naţională pentru Certificări (ANC) şi se desfăşoară la Bucureşti după următorul program: primul modul în perioada 18-22 martie şi al doilea modul în perioada 8-12 aprilie. Pentru cei care doresc să iniţieze servicii sociale sau acţiuni filantropice în comunităţi se organizează cursul „Managementul serviciilor social-filantropice“, primul curs fiind programat în perioada: 8-10 aprilie, la Bucureşti.

Unul dintre cele mai căutate programe este „Formare de formatori“, curs destinat tuturor celor care doresc să se implice în activitate de formare şi învăţare continuă. S-au programat două serii de curs, conţinând fiecare un număr de câte 3 module. Cursul va fi livrat după următorul calendar: prima serie (modulul 1: 15-19 aprilie; modulul 2: 27-31 mai şi modulul 3: 8-12 iulie) şi seria a doua (modulul 1: 13-17 mai, modulul 2: 17-21 iunie şi modulul 3: 22-26 iulie). Locaţiile vor fi stabilite şi comunicate fiecărei serii de cursanţi. Numărul de locuri este limitat la 16 pe serie, iar examenul poate fi susţinut doar de absolvenţii întregului curs.

Un alt curs important este  „Competenţe sociale şi civice/lucrul în echipă“, din acest program de pregătire fiind stabilită prima serie în peri-oada 2-5 aprilie la Bucureşti. Cursul dă participanţilor pri-lejul să dobândească o serie de competenţe şi abilităţi legate de lucrul eficient în echipă, coordonarea echipelor, abilităţi de comunicare şi organizare. Numărul maxim de participanţi este de 20 de persoane.

Pentru cursul „Managementul resurselor umane“, curs certificat ANC, persoanele interesate de participare vor completa chestionarul ce va fi pus la dispoziţie pe site-ul Federaţiei Filantropia, urmând a fi ulterior contactaţi pentru stabilirea perioadelor de curs. Vor fi organizate maximum două cursuri, cu un număr de 20 de participanţi pe serie.

Detalii despre participanţii eligibili, aspectele logistice şi actele necesare înscrierii, stadiul înscrierilor şi descrierea cursurilor le puteţi găsi pe pagina de internet a Federaţiei Filantropia: federatia-filantropia.ro la secţiunile „Ştiri“ şi „Cursuri“.