O nouă grădiniţă este ridicată de Arhiepiscopia Sibiului în cartierul Arhitecţilor

Un articol de: Pr. Ştefan Raicu - 18 Iulie 2021

Arhiepiscopia Sibiului construieşte Ansamblul socio-educațional „Sfântul Nicolae” în cartierul Arhitecţilor. Ansamblul include o biserică cu hramurile „Sfântul Mucenic Laurenţiu” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” şi va mai avea un centru pentru activități cu tinerii, o grădiniță, cabinete medicale și alte spații necesare activităților sociale, religioase și educative.

Cartierul Arhitecților este unul dintre cele mai noi cartiere, cu mulţi tineri, aflat la limita oraşelor Sibiu şi Cisnădie. Răspunzând nevoilor duhovnicești, aici a fost ridicată o biserică cu hramurile „Sfântul Mucenic Laurenţiu” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, la inițiativa și cu implicarea directă a Înaltprea­sfin­țitului Părinte Laurențiu, Arhi­episcopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Lăcaşul de cult este parte a viitorului Ansamblu socio-educațional „Sfântul Nicolae”, care va avea un centru pentru activități cu tinerii, o grădiniță, cabinete medicale și alte spații necesare activităților sociale, religioase și educative din cartierul Arhitecților.

Miercuri, 14 iulie, însoțit de arhim. Ioachim Tomoiagă, vicarul-epar­hial al Arhiepiscopiei Sibiului, de pr. Petru Madina, consilier economic al Arhiepiscopiei Sibiului, și de primarul orașului Cisnădie, Gheor­ghe Huja, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vizitat și inspectat stadiul lucrărilor viitoarei grădinițe din Cisnădie, construcţie cu o suprafață la sol de aproape 360 de metri pătraţi şi o suprafață desfășurată de 695 de metri pătraţi.

Clădirea dispune de parter și mansardă și va avea în total șase săli pentru activități educaționa­le/sociale - câte trei pe fiecare nivel; o sală multifuncțională, o bucătărie, o sală de mese, spații depozitare, cabinet medical etc. Potrivit proiectului, beneficiari ai viitoarei grădinițe vor fi cel puțin 100 de copii.

Proiectul realizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului este susţinut şi de Primăria oraşului Cisnădie.

„Primăria din Cisnădie ne-a dat și din patrimoniul ei 80 de metri cubi de material lemnos pe care să îl folosim la edificarea acestei gră­di­nițe”, a spus Înaltpreasfinţitul Pă­rinte Mitropolit Laurenţiu.

Primarul oraşului Cisnădie, ­Gheorghe Huja, a subliniat impor­tanța acestui proiect pentru cartier. „Noi ne bucurăm - nu avem nici școală, nici grădiniță în acel cartier. E un lucru foarte bun să se construiască o grădiniță, pe care o sprijinim și noi. Am aprobat în Consiliul local lemnul pentru grădiniță. Contribuim cu ce putem, dar investiția în mare parte o face Arhiepiscopia”, a declarat primarul Cisnădiei.