Odoare duhovnicești din Capitală la catedrala din Zimnicea
În ajunul sărbătorii Sfinților Mari Împărați Constantin și Elena, credincioșii din orașul Zimnicea, județul Teleorman, au primit binecuvântarea Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Cinstitele lor moaște, împreună cu icoana făcătoare de minuni a Ierarhului Sfânt al Mirelor Lichiei, au fost aduse spre închinare la catedrala din oraș de la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din București.
Cea mai sudică localitate din țara noastră, orașul teleormănean Zimnicea, a primit luni, 20 mai, vizita unei delegații de la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din București, care a adus spre închinare credincioșilor raclele cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Nicolae, precum și icoana făcătoare de minuni a sfântului ierarh, a transmis TRINITAS TV.
Delegația condusă de părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul bisericii bucureștene, a fost întâmpinată în centrul orașului de un sobor de preoți și mulțime de credincioși, care au purtat sfintele odoare în procesiune până la catedrala cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde au fost așezate spre închinare. Cu acest prilej, sfântul lăcaș din Zimnicea a primit, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un veșmânt care a acoperit moaștele Voievodului Martir.
Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, care și-a petrecut primii ani din viață în această parohie din Zimnicea, a vorbit despre bucuria duhovnicească prilejuită credincioșilor de vizita sfinților prin cinstitele lor moaște.
„La demersurile inițiate încă de anul trecut de părintele paroh Bogdan Safta și de părintele Gheorghe Safta, având înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a înfăptuit acest pelerinaj, prilej cu care această biserică a Sfinților Împărați Constantin și Elena, care are al doilea hram «Sfinții Martiri Brâncoveni», primește un veșmânt care a acoperit moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Trăiesc o dublă emoție, pentru că sunt fiu al acestei parohii și consider că cel mai frumos loc din lume pentru oricine este locul unde a copilărit”, a declarat parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Nou din București.
Acest moment de bucurie duhovnicească pentru enoriașii catedralei și pentru toți dreptcredincioșii creștini din Zimnicea a fost însemnat în istoria sfântului lăcaș și a orașului, atât lăcașul închinat Sfinților Împărați Constantin şi Elena, cât şi urbea teleormăneană primindu-i ca ocrotitori pe Sfinții Martiri Brâncoveni.