Orașul Jimbolia a sărbătorit 100 de ani de la revenirea la Țara Mamă
Jimbolia, localitate de la fruntariile țării noastre cu Serbia, a sărbătorit vineri, 12 aprilie, 100 de ani de la revenirea la România, în data de 10 aprilie 1924.
Manifestările consacrate acestui eveniment important au debutat în fața gării din Jimbolia, unde, după intonarea Imnului Național, primarul orașului a primit un drapel aniversar din partea președintelui Consiliului Județean Timiș. Alaiul, format din Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, autorități locale și județene, 100 de perechi de copii și tineri în costume tradiționale și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Jimbolia, inclusiv mulți localnici, a pornit, precum în urmă cu 100 de ani, de la gară spre piațeta „Sfântul Florian”.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, Darius Postelnicu, primarul orașului Jimbolia, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș, europarlamentarul Vasile Blaga, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Josef Koch, președintele onorific al șvabilor jimbolieni din Germania (HOG Hatzfeld), și Liviu Mocan, autorul monumentului „Arc peste timp. ÎnSemnul iubirii”, au rostit alocuțiuni adecvate momentului aniversar.
În continuare, centrul orașului Jimbolia a găzduit manifestarea aniversară în cadrul căreia a fost citit mesajul de felicitare transmis de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, către autoritățile locale și locuitorii orașului Jimbolia.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, însoțit de preoții slujitori, a oficiat apoi o slujbă de pomenire pentru înaintașii care, în urmă cu 100 de ani, au trăit bucuria revenirii la Patria Mamă, urmată de ceremonialul militar, de inaugurarea monumentului „Arc peste timp. ÎnSemnul iubirii” și de două reprezentații muzicale.