Pelerinaj în Ţara Lăpuşului, pentru preotesele vârstnice din Cluj-Napoca

Data: 09 Octombrie 2014

Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj II, prin asistenta socială Bianca Dumitraşcu, a organizat un pelerinaj de o zi pentru preotesele preoţilor pensionari şi pentru preotese văduve. Este al doilea pelerinaj din acest an pe care Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj II îl organizează.

Grupul format din 16 preotese a vizitat câteva mănăstiri din Ţara Lăpuşului. Astfel, primele mănăstiri vizitate au fost Rohiţa şi Rohia din judeţul Maramureş, iar prânzul a fost oferit la Mănăstirea Rohia.

La Mănăstirea Rohia, preotesele au vizitat biblioteca, Casa poetului, chilia lui Nicolae Steinhardt şi muzeul. "Momentul cel mai înălţător al popasului la Rohia a fost închinarea la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului", a precizat Bianca Dumitraşcu.

Următoarea mănăstire vizitată a fost Ruoaia din Lăpuşul Românesc. "Aici maica stareţă Maria Magdalena Drăguş a făcut, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Maicii Domnului, adevărate minuni. Toată lumea a fost profund impresionată de colţul de rai de la Mănăstirea Ruoaia", a spus Bianca Dumitraşcu.

La întoarcere s-a făcut un ultim popas la Mănăstirea "Sfântul Proroc Ilie" de la Coroieni, judeţul Maramureş, aşezată într-o poiană frumoasă, aflată la aproape 2 kilometri de şoseaua care leagă Târgul Lăpuş de Dej. 

"Am încheiat pelerinajul nostru spre seară, întorcându-ne cu sufletele încărcate de spiritualitate, de bucurie, văzând truda cu care puţinii vieţuitori ai mănăstirilor reuşesc să construiască mici colţişoare de rai, în care noi, muritorii de rând, să ne găsim liniştea sufletească", a precizat Bianca Dumitraşcu, asistent social la Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Cluj II. (Oana Rusu)