Pr. Constantin Necula, la seara duhovnicească de la Sângeorz-Băi

Data: 01 Aprilie 2014

La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Sângeorz-Băi a avut loc luni, 31 martie, o seară duhovnicească la care a fost invitat pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, potrivit corespondentului Radio Renaşterea în Protopopiatul Năsăud, pr. Cornel Coprean.

Invitatul a vorbit despre „Biserică şi problemele tinerilor. Actualitatea educaţiei în Iisus Hristos Domnul nostru“. În cadrul mesajului său, pr. Constantin Necula a subliniat rolul important al familiei, al şcolii şi mai cu seamă al Bisericii în educaţia tinerilor, arătând că toate acestea trebuie să aibă acelaşi numitor comun: Dumnezeu.

Pr. Constantin Necula a vorbit, de asemenea, despre redimensionarea duhovnicească a educaţiei creştine a copilului.

„Cred că e momentul ca şi Biserica să fie ascultată când e vorba de educaţia copiilor şi oamenii prezenţi în săli şi în toate conferinţele din săptămânile acestea ne-au dovedit că e posibil. Avem de-a face, de fapt, cu o redimensionare duhovnicească a educaţiei creştine a copilului, fiind axaţi pe trei direcţii: bucurie, motivaţie şi eshatologie. Nu putem să-i mai bucurăm pe copii, nici să-i motivăm, dacă nu le aducem înainte Împărăţia lui Dumnezeu, singurul examen final, de fapt, în faţa căruia contează viitorul lor“, a arătat pr. Constantin Necula.

Concluzia serii duhovniceşti a fost redată de protopopul Ioan Dâmbu care a precizat că „a fost un eveniment împlinit, în sensul că s-a bucurat toată lumea de dialogul pe care l-au avut în finalul conferinţei cu părintele profesor şi de textul propriu-zis pe care l-a comunicat. Au fost aici prezenţi tineri în majoritatea lor, profesori de religie, profesori de la liceu şi mulţi credincioşi“. Pr. Ioan Dâmbu a menţionat că întâlnirea a fost una reuşită.

„Ne-am dori ca şi pe viitor să avem asemenea întâlniri cu oameni mari, cu oameni care au deja experienţa credinţei, care trăiesc în duhul creştin ca modele de vieţuire creştinească“, a mai spus protopopul Ioan Dâmbu. (Andreea Pâgleşan)