Premii acordate de biblioteca Parohiei „Na[terea Domnului“

Un articol de: Marilena Asănica - 27 Ianuarie 2014
La Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, a avut loc duminică, 26 ianuarie, ultimul eveniment din cadrul Proiectului „Ianuarie - Luna credincioşilor“. După Sfânta Liturghie, preoţii bisericii au felicitat şi au premiat credincioşii care au citit cele mai multe cărţi în cursul anului trecut. Premiile acordate au fost câte o Biblie şi o diplomă.
 
În Parohia „Naşterea Domnului“ din cartierul clujean Gheorgheni, unde este paroh Nicolae Buda, se desfăşoară în luna ianuarie proiectul „Luna credincioşilor“.
 
În fiecare duminică din luna ianuarie, credincioşii şi preoţii din parohie îi sărbătoresc pe toţi cei care au avut realizări importante în anul care trecut. Pe 5 ianuarie a avut loc sărbătorirea credincioşilor care au împlinit anul trecut 50 de ani de căsătorie, pe 12 ianuarie a fost sărbătoarea tinerelor familii cununate în 2013 în această biserică, iar pe 19 ianuarie au fost sărbătoriţi credincioşii de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiţii judeţene, naţionale şi internaţionale în anul 2013 şi au primit medalii, diplome, premii în diverse domenii - ştiinţe, literatură, pictură, muzică, sport sau cu rezultate excepţionale la olimpiade şi concursuri. Proiectul „Luna credincioşilor“ s-a încheiat în duminica din 26 ianuarie, când biblioteca parohiei a răsplătit pe „Cel mai fidel cititor“ al anului 2013, această recompensare fiind un îndemn spre lectură pentru credincioşii de toate vârstele.

Peste 8400 de volume în bibliotecă

După Sfânta Liturghie, din faţa Sfântului Altar, preoţii bisericii au felicitat şi au premiat credincioşii care au citit cele mai multe cărţi în cursul anului trecut: au fost recompensaţi doi cititori, primind în dar câte o Biblie şi o diplomă.
 
Biblioteca are un fond de publicaţii de peste 8400 de volume - cărţi (literatură religioasă, beletristică, literatură pentru copii, istorie, geografie, filosofie, critică şi estetică literară, dicţionare, enciclopedii) şi periodice -, donate în cea mai mare parte de credincioşii din parohie. 
 
De asemenea, biblioteca a donat şi anul trecut o parte din publicaţiile primite, copiilor şi tinerilor din Ucraina, prin intermediul Asociaţiei Maramureşenilor din Cluj-Napoca. În această epocă a informatizării, în care cartea este de multe ori înlocuită de ecranul calculatorului, fiecare bibliotecă pe rafturile căreia se odihnesc sute şi sute de cărţi este pentru cei tineri şi copii un prilej de a cunoaşte bucuria şi tihna lecturii, iar pentru ceilalţi redescoperirea tihnei cititului.