Vineri, 15 februarie 2013, la primele ore ale dimineţii, sufletul blând al preotului Gheorghe Mihăescu a trecut la Domnul. S-a născut la Bucureşti, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena a anului 1953, din părinţi modeşti şi credincioşi, care au mai dat Bisericii două fiice şi încă doi preoţi, Ion şi Constantin. După absolvirea şcolii generale, între 1968 şi 1973, a frecventat cursurile Seminarului Teologic din Bucureşti. A urmat apoi, între anii 1973 şi 1977, Institutul Teologic din Bucureşti, fiind un bun student, bucurându-se de aprecierea profesorilor şi a colegilor săi. Pe lângă studiile teologice, a cultivat şi un talent personal, ştiut îndeosebi de cei apropiaţi, cel al picturii, început în anul 1973, la Şcoala Populară de Artă şi desăvârşit odată cu promovarea examenului de pictor bisericesc, în anul 1988.
S-a căsătorit în anul 1977 cu Georgeta Sava, având trei fete şi un băiat, astăzi şi el preot. În data de 4 septembrie 1977, a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ciocoveni, Protopopiatul Olteniţa, de către Preasfinţitul Părinte Episcop Roman Ialomiţeanul. A slujit aici 11 ani, cu multă râvnă şi folos pentru credincioşi, renovând din temelii şi pictând biserica parohială. Slujba de resfinţire a avut loc la 30 mai 1985, ocazie cu care Preacucernicul Preot Gheorghe Mihăescu a fost hirotesit sachelar.
La 17 decembrie 1987 a fost transferat la Bucureşti, fiind numit preot paroh la Parohia „Sfânta Maria“ - Herăstrău, o parohie modestă în partea de nord a Capitalei, în cartierul Diaconescu - Băneasa. Biserica, ridicată în anul 1952, cu multă dragoste, dar cu bani puţini - purtând hramul Naşterii Maicii Domnului -, este construită din paiantă. A fost rugăciunea de zi cu zi a părintelui Gheorghe de a vedea ridicată o nouă biserică, de cărămidă. A reuşit cu multe eforturi să înfiinţeze şi să amenajeze, în 1991, cimitirul parohial, să întreţină bisericuţa şi să-şi îndrume duhovniceşte enoriaşii.
Preacucernicul Părinte Gheorghe Mihăescu rămâne în amintirea noastră un slujitor bun şi smerit, dăruit Bisericii şi enoriaşilor săi. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să aline suferinţa familiei îndurerate şi să odihnească sufletul Părintelui Gheorghe Mihăescu cu drepţii, în lumina Împărăţiei cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit.
Veşnica lui pomenire din neam în neam!
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Mesaj transmis la slujba de Înmormântare a Părintelui Gheorghe Mihăescu, preot paroh la Parohia „Sfânta Maria“ - Herăstrău, Protopopiatul II Capitală, duminică, 17 februarie 2013.