Proiect educațional organizat de Asociația Diaconia, filiala Sector 3
Asociația Diaconia, filiala Sector 3, desfășoară în anul școlar 2022-2023 un nou proiect educațional intitulat „Sprijin pentru prevenirea abandonului școlar în rândul comunităților dezavantajate din Sectorul 3”. Marți, 18 octombrie, au avut loc primele acțiuni din cadrul acestui proiect realizat în colaborare cu Primăria Sectorului 3 al Capitalei.
Proiectul educațional „Sprijin pentru prevenirea abandonului școlar în rândul comunităților dezavantajate din Sectorul 3”, desfășurat de Asociația Diaconia, filiala Sector 3, și finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Primăriei Sectorului 3, are ca scop principal prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii vulnerabile din Sectorul 3 prin oferirea de suport material și creșterea gradului de conștientizare a importanței educației pentru depășirea riscului de excluziune socială.
În acest sens, activitățile desfășurate în cadrul acestuia vor viza două direcții, concretizate în sesiuni de formare pentru 70 de părinți, cu scopul restructurării convingerilor și atitudinilor negative ale acestora față de sistemul educațional, dar și responsabilizarea lor cu privire la importanța școlarizării copiilor, respectiv sesiuni de formare pentru 70 de elevi, având ca finalitate dezvoltarea abilităților sociale și a motivației de a merge la școală.
Marți, 18 octombrie, au avut loc primele sesiuni de formare dedicate părinților și copiilor, acestea desfășurându-se la punctul de lucru al Asociației Diaconia, filiala Sector 3. Despre acest workshop ne-a vorbit asistentul social Andrada Mănescu: „Astăzi au fost organizate două sesiuni de formare. Una dintre sesiuni a fost dedicată părinților, pentru ca aceștia să conștientizeze cât de importantă este școala pentru copiii lor și cât de important este să își lase copiii la școală și să îi sprijine ori de câte ori au nevoie. A doua sesiune a fost pentru copii, în cadrul căreia un animator socio-educațional a interacționat cu aceștia, transmițându-le cât de important este să fie atenți la ore, să comunice cu părinții și cu profesorii”.
La finalul activităților, copiii au primit pachete cu rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte. În total, în cadrul acestui proiect vor fi organizate 10 sesiuni de formare, la care vor participa câte 10 copii și 10 părinți.