Proiecția filmului „Unde ești, Adame?” în cadrul „Săptămânii duhovniceşti” la Alba Iulia
La Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a avut loc, pe 15 noiembrie, proiecția filmului „Unde ești, Adame?” Difuzarea documentarului s-a realizat în premieră în municipiu, la inițiativa tinerilor studenţi, coordonați de arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) - Filiala Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților.
Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, participanții au avut ocazia de a-l întâlni pe producătorul filmului, arhid. Alexandru Plyska, originar din Ucraina, care a avut o întrevedere cu Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, la Catedrala Arhiepiscopală.
În prezența unui public numeros, arhid. Alexandru Plyska a făcut o prezentare vastă a creației cinematografice, traducerea în limba română fiind oferită de studentul Alexei Nemerenco.
La evenimentul derulat în cadrul „Săptămânii duhovnicești” au participat cadre didactice, preoți din întreaga eparhie, elevi seminariști, studenți teologi și credincioși.
La finalul difuzării filmului, pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, a adresat mulțumiri arhid. Alexandru Plyska pentru prezența în mijlocul tinerilor albaiulieni, precum și arhid. Răzvan Brudiu și studenților din cadrul ASCOR Alba Iulia, pentru că au făcut posibilă organizarea acestui eveniment.
Filmul „Unde ești, Adame?” surprinde viața în mănăstirea athonită Dochiariu în vremea stăreției arhim. Grigorie, fiind o producție a arhid. Alexandru Plyska, în regia lui Alexandru Zaporoschenko. Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea părintelui stareț Grigorie pentru a produce creația cinematografică, filmând apoi timp de patru ani, în 10 expediții făcute în Sfântul Munte. Potrivit mărturiei regizorului filmului, „Unde ești, Adame?” nu este doar un film de promovare a vieții monahale athonite, ci are scopul de a prezenta traiul zilnic al monahilor, care își sfințesc viața în acele locuri.