Proiectul „Tabăra din inima satului” în Caraș-Severin, la final
Proiectul „Tabăra din inima satului”, cel mai mare program educațional al anului 2019 din județul Caraș-Severin, implementat de Episcopia Caransebeșului, a ajuns la final. La festivitatea de încheiere, care a avut loc marți, 22 octombrie 2019, au participat 100 de persoane din întreg Banatul de Munte, voluntari și organizatori, precum și echipa de implementare a proiectului.
La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a evidențiat rolul și roadele acestui proiect dedicat tinerilor. „Preoții parohi, învățătorii și profesorii, directorii de școli, dar și primarii gospodari, cu toții și-au dat mâna ca tinerii noștri să beneficieze de aceste tabere de formare duhovnicească, de creație și de dezvoltare personală. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat ca în Anul omagial al satului românesc și al centenarului bănățean, adică al instaurării administrației românești în această zonă, să avem aceste tabere în vacanța de vară și tinerii noștri să se bucure unii de alții și cu toții să se bucure de binecuvântarea și dragostea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.
În continuare, evenimentul a cuprins o serie de rememorări, prin intermediul unor materiale video, ale momentelor petrecute în cadrul fiecărei tabere, însoțite de mărturii ale tinerilor beneficiari și voluntari ai celor 14 tabere organizate de-a lungul vacanței de vară.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oferit acte de cinstire și daruri tuturor celor prezenți, primari, preoți și dascăli, pentru osteneala din această vară, depusă pentru buna desfășurare a proiectului „Tabăra din inima satului”. De asemenea, ierarhul a oferit Ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” clasa a II-a pentru mireni profesoarei Nicoleta Marcu, organizatoare a proiectului, și Alexandrei Nadane, președinta Asociației „România pentru viață”, în semn de recunoștință și mulțumire pentru tot sprijinul acordat, ne-a transmis Anita Radics, preşedinta Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.
În acest proiect au fost implicate 14 primării și școli, precum și 18 parohii, care timp de trei luni, în vacanța de vară, au oferit unele dintre cele mai frumoase zile de recreere unui număr de 522 copii și tineri proveniți din 14 sate ale Banatului de Munte.
Toți voluntarii au primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian certificate de voluntariat și daruri pentru activitatea desfășurată în cadrul taberelor.