Proiectul „Ukraine crisis response” a ajuns la final
Proiectul dedicat părinților și copiilor veniți din Ucraina, demarat de fundațiile „World Vision România” și „Providența”, a ajuns marți, 31 ianuarie, la final.
În ultimele trei luni, peste 300 de beneficiari - 180 de refugiați din Ucraina și 120 din comunitatea locală - au luat parte la activități de consiliere, de susținere a sănătății mintale și psihologice, dar și recreaționale. Evenimentul de încheiere a avut loc marți după-amiază în Sala „Belvedere” a Hotelului Internațional din Iași.
„Proiectul, implementat pe o perioadă scurtă de timp, a implicat 300 de beneficiari, părinți și copii, care au beneficiat de activități, de subvenții, de un ajutor din partea finanțatorilor, «World Vision România», sprijinită de organizația KOICA din Coreea. Acești beneficiari au fost aduși pe o linie de plutire, prin intermediul activităților dedicate sănătății mintale, și am încercat să le oferim părinților și copiilor acel suport de care au nevoie în situația de criză în care se află”, a declarat părintele Constantin Naclad, manager de proiect.
Totodată, directorul executiv al Fundației „World Vision România”, Mihaela Nabăr, și-a exprimat recunoștința față de parteneriatul strategic pe care organizația îl derulează împreună cu Biserica Ortodoxă Română pe latura socială: „Noi, ca fundație, nu am putea să facem ceea ce facem astăzi fără un parteneriat strategic, de încredere și de lungă durată cu Biserica Ortodoxă Română. Mă bucur foarte mult și suntem onorați că am început colaborarea cu Fundația «Providența» la Iași. Nu este întâmplător, suntem o organizație prezentă în România de 32 de ani, o organizație care lucrează cu cei mai vulnerabili copii și cu cele mai vulnerabile grupuri: părinți, comunități izolate, copii care au nevoie de ajutorul nostru. Vedem că în acest proiect continuăm de fapt misiunea World Vision România, misiunea socială a Bisericii, extrem de importantă pentru noi”.
Tot luni, la sediul Fundației „Providența”, a avut loc ultima activitate din cadrul proiectului, dedicată mamelor și copiilor care au fugit din zonele de conflict.