Promovare în cariera didactică la Facultatea „Justinian Patriarhul”
La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au avut loc marți, 6 iulie 2021, două concursuri pentru ocuparea posturilor didactice vacante de profesor universitar la disciplinele Misiologie și Artă Sacră din cadrul Departamentului de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră, și un concurs pentru ocuparea postului didactic vacant de conferențiar universitar la disciplina Noul Testament din cadrul Departamentului de Teologie Istorică, Biblică și Filologie.
Posturile vacante de profesor universitar au fost ocupate de părintele conf. dr. David Pestroiu și de conf. dr. Dumitru Sorica, iar postul de conferențiar, de părintele lect. dr. Marian Vild. În cadrul concursurilor, candidații au susținut două probe care au constat în prezentarea planului de dezvoltare a carierei și proba practică de susținere a cursului. „În data de 6 iulie, Senatul Universității din București a aprobat pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă «Justinian Patriarhul» scoaterea la concurs a trei posturi de la cele două departamente mari pe care le gestionăm. Este vorba despre un post de conferențiar la Noul Testament, pe care s-a înscris și a candidat părintele lect. dr. Marian Vild, care este și directorul Departamentului de Teologie Istorică, Biblică și Filologie, și alte două posturi de promovare pentru Departamentul de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră. Concret este vorba de un post de profesor la disciplina Misiologie, pe care a candidat chiar actualul prodecan, responsabil cu învățământul, părintele conf. dr. David Pestroiu, care fiind și abilitat, adică cu posibilitatea de a conduce doctorate, era firesc să poată accede către un astfel de grad didactic de profesor plin. Un alt post este cel de la Artă Sacră pe care a candidat conf. dr. Dumitru Sorica, specialist în artă, un bun pictor și, de asemenea, pentru că și el este abilitat, a candidat pentru postul de profesor”, ne-a spus părintele prof. dr. Ioan Moldoveanu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
Prin aceste promovări se îmbogățește, pe de o parte, corpul didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, iar pe de altă parte, se ridică nivelul calitativ al învățământului teologic ortodox. „Deși suntem în pandemie, anul acesta Universitatea din București și facultatea noastră s-au mobilizat pentru a putea scoate la concurs aceste posturi și să putem ridica pe merit acești oameni, care s-au pregătit de foarte multă vreme și și-au împlinit punctajele conform cu cerințele fișelor de verificare ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Este o zi mare și de împlinire pentru corpul nostru didactic și sperăm că în continuare profesorii se vor preocupa să-și împlinească cariera didactică publicând, cercetând și împlinindu-se academic în ceea ce ei fac, aceasta din perspectiva misiunii pe care noi o împlinim pentru Biserică”, ne-a mai spus părintele decan.