Protoieria Sector 3 Capitală a premiat elevii olimpici
Protoieria Sector 3 Capitală a premiat joi, 7 iunie, elevii care au obținut rezultate bune la Olimpiada de Religie, faza pe sector. Aproximativ 100 de tineri însoțiți de profesorii îndrumători au participat la evenimentul festiv din sala de conferințe a protoieriei, în cadrul căruia au primit diplome și premii.
Numărul elevilor care participă la Olimpiada de Religie crește exponențial de la an la an și a devenit o tradiție ca Protoieria Sector 3 Capitală să ofere, pe lângă diplome și premii, și o tabără gratuită elevilor cu rezultate bune la acest concurs școlar. „Anul trecut, numărul elevilor olimpici a fost mai mic, aproape la jumătate față de 2018, însă copiii văd că sunt apreciați și se bucură când primesc daruri cu diferite ocazii din partea Protoieriei Sector 3 Capitală și își arată interesul. În cadrul evenimentului, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, le-am transmis copiilor dragostea noastră și grija deosebită față de ei. În tabăra organizată anul trecut s-au legat prietenii, elevii s-au încurajat reciproc și, chiar dacă erau de la școli diferite, au rămas într-o relație frumoasă, ba chiar elevii olimpici i-au îndemnat și pe alții să participe la Olimpiada de Religie și alte concursuri. De aceea, numărul lor aproape s-a dublat anul acesta și cred că în anii următori va fi din ce în ce mai mare. Consider că tinerii sunt un mare dar de la Dumnezeu, ei aduc inocența, drăgălășenia și mai ales bunătatea. Atunci când copiii aduc aceste daruri, nu poți răspunde decât cu bunătate și cu recompense”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Florin Nectarie Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Sector 3 Capitală.
Profesorii coordonatori ai olimpicilor la disciplina religie au primit diplome și premii. „Anul acesta, sectorul 3 a fost în topul prezențelor la Olimpiada de Religie și am avut suficienți elevi care au mers la etapa națională, unde au reprezentat cu cinste Bucureștiul. Ca în fiecare an, elevii sunt foarte implicați, dedicați, unii dintre ei participă la mai multe olimpiade simultan, ceea ce pentru noi este o onoare, pentru că ne arată că religia este, dincolo de o disciplină de suflet, și o știință. Pentru ei, nu există diferențierea pe care o fac uneori adulții; pentru ei, relația cu Dumnezeu este una strict personală și ei decid dacă se angajează pe drumul acestei relații sau nu. Iar participarea la Olimpiada de Religie este o modalitate de a cunoaște mai multe lucruri despre ce înseamnă să ai o relație personală cu Dumnezeu”, a spus Elena Rusu, profesor metodist pentru disciplina religie.