Protoieria Sector 6 a dăruit rechizite pentru 100 de elevi
Ca şi în anii trecuţi, Protoieria Sector 6 Capitală s-a alăturat demersului altor protoierii şi parohii din întreaga ţară de a oferi la început de an şcolar rechizite elevilor proveniţi din familii sărace sau defavorizate.
Protoieria Sector 6 Capitală a oferit ieri, 22 septembrie, câte un ghiozdan cu rechizite şcolare la 100 de copii de la clasele primare şi gimnaziale. „Cei 100 de beneficiari sunt cazuri sociale din cadrul celor 23 de parohii ale Protoieriei Sector 6 Capitală, precum şi cazuri sociale aflate în evidenţa Biroului de asistenţă socială al protoieriei. În fiecare ghiozdan sunt caiete, câte un penar cu instrumente de scris şi colorat şi alte rechizite necesare elevilor în timpul anului şcolar”, a precizat Tamara Grigore, asistent social în cadrul Protoieriei Sector 6 Capitală.
Între cei care au beneficiat de ajutorul protoieriei au fost şi 5 copii proveniţi dintr-o familie cu 9 membri, aflată într-o situaţie dificilă, şi anume tatăl, singurul care aducea un venit familiei, este bolnav de TBC şi internat în sanatoriu, iar un copil, fiind bolnav de cancer, are nevoie de tratament. „Ajutorul acesta este de mult folos, mai ales că soţul este foarte bolnav, are tuberculoză şi are nevoie de tratament, fiind internat în sanatoriu, astfel eu trebuie să am grijă singură de cei 7 copii, fără nici un ajutor. Unde să cer ajutor? Doar aici. Sunt într-o situaţie grea, dar mulţumesc lui Dumnezeu, mai ales că fiul care face chimioterapie este din ce în ce mai bine”, a spus Andreea Elena Butnariuc.
Acţiunea social-filantropică a avut loc la sediul protoieriei, în prezenţa părintelui protopop Costel Burlacu şi a preoţilor de la parohiile de care aparţin beneficiarii. Rechizitele au fost achiziţionate din fondurile Protoieriei Sector 6 Capitală. „Cu binecuvântarea şi purtarea de grijă părintească faţă de şcolari a Părintelui Patriarh Daniel, şi în acest an am venit în ajutorul elevilor la începutul anului şcolar. Realizăm aceste acţiuni social-filantropice în sprijinul elevilor care fac parte din familii sărace sau defavorizate, fiindcă nădăjduim că prin acest ajutor contribuim la susţinerea educaţiei copiilor, formarea duhovnicească şi intelectuală a elevilor, combaterea fenomenului abandonului şcolar, adică, de fapt, la dezvoltarea viitorului copiilor noştri. De aceea, orice investiţie în viitorul acestor copii este o investiţie de suflet a Bisericii”, a precizat pr. protoiereu Costel Burlacu.
La nivelul întregii Patriarhii Române au loc acţiuni social-filantropice similare.