Remedii la îndemână pentru energizarea organismului

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 28 Iulie 2013

Seminţele încolţite: toate tipurile de seminţe încolţite (seminţe de legume sau cereale care au fost puse la germinat) sunt pline de energie. Acestea ajută la întă­ri­rea, revitaliza­rea şi regenerarea organismului, deoarece conţin concentraţii mari de antioxidanţi şi întrea­ga paletă de mi­nerale, proteine, en­zime şi fibre.

Cereale: eliberează zahărul într-un ritm lent, conferind un ni­vel constant de energie. În ace­laşi timp, reprezintă o sursă bo­ga­tă de vitamine B, necesare în funcţionarea splinei.

Ovăzul: nu este doar plin de sub­stan­ţe nutritive, dătătoare de ener­gie, dar în acelaşi timp ajută la menţine­rea constantă a nivelu­lui de glucoză din sânge, ceea ce con­du­ce la o bună con­cen­trare şi atenţie.

Pă­trunjelul: este o uzi­nă de substanţe nutritive. Conţine can­tităţi mari de vita­mina B12, mai multă vita­mina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.

Algele marine: reprezintă cea mai importantă sur­să digerabilă de mi­ne­ra­le, precum şi un re­zer­vo­r al vitaminelor B şi C.

Legumele proaspete verzi (bro­ccoli, sparan­ghelul, spanacul): conţin întregul complex de vita­mine B, mag­ne­ziu şi fier.

Piersicile: au un conţinut ridicat de apă şi un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui şi pot fi folosite pentru a regla funcţionarea intestinelor şi a îmbunătăţi compoziţia sângelui.

Strugurii: au un conţi­nut ridicat de magne­ziu, element necesar în primul stadiu al proce­sului de trans­formare a energiei din glu­co­ză.

Dovleceii: au un conţinut ridicat de minerale şi vitamina C. Au un efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor şi al za­hă­ru­lui din organism, asigurând o rezervă constantă de energie.

Pirul: este un aliment bogat în substanţe nutritive şi conţine una dintre cele mai prolifice combinaţii de vitamine, minerale principale şi secundare.