Revedere la Sibiu după 50 de ani de la absolvire
Promoția 1970-1974 a vechiului Institut Teologic de grad universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, s-a reîntâlnit, marți, 18 iunie, la 50 de ani de la absolvirea cursurilor de licență. Un sobor de preoți au săvârşit în capela Facultății de Teologie din Sibiu un Te Deum și o slujbă de pomenire pentru profesorii și colegii trecuți la cele veșnice.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a rostit un cuvânt de felicitare și binecuvântare.
„Facultatea aceasta a fost pentru noi toți un loc de neuitat, unde ne-am format pentru o misiune pe care Dumnezeu ne-a rânduit-o și în care mai suntem încă astăzi, cei prezenți. [...] Sunt lucruri extraordinare pentru noi care au stat la temelia vieții noastre spirituale și liturgice: Sfânta Liturghie, Tainele și ierurgiile. Ați fost o promoție binecuvântată de Dumnezeu, privilegiată într-un fel, pentru că Dumnezeu a ales din rândul frățiilor voastre oameni mari și nici nu se puteau mai mari decât Patriarhul României, o mare personalitate în lumea ortodoxă. Nu se putea și nu găsea Dumnezeu o altă persoană mai potrivită la vremea cuvenită, și de aceea să fiți bucuroși, respectuoși și mai ales să vă rugați și să ne rugăm cu toții ca Dumnezeu să-l ajute să conducă corabia aceasta pe drumul mântuirii. Tot dintre absolvenții de acum 50 de ani îl amintim și pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, dar ne gândim și la alți slujitori emblematici pentru Biserica noastră”, a spus ierarhul.
La finalul Sfintei Liturghii, ierodiaconul Iustinian Stoica, ce a slujit zeci de ani la Schitul Prodromu din Muntele Athos, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale și a adresat un cuvânt colegilor de generație.
Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” unde membrii promoției 1970-1974 au prezentat realizările pe plan misionar și pastoral, dar și pe plan familial. În cadrul întâlnirii au fost rememoraţi cei patru ani de studenție de la Sibiu și au fost evocați marii profesori din acea vreme.