Revista presei
- Ziarul Adevărul ne anunță că un sat cu atestare documentară de trei secole va avea biserică pentru prima dată în istoria lui. Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a pus piatra de temelie a locaşului de cult din satul Şerbeştii Vechi, judeţul Galaţi, menționat documentar în 1725, dar cu o vechime demonstrată arheologic de peste un mileniu. Decizia ridicării bisericii pentru cei aproape 900 de locuitori ai aşezării a fost luată în urma unei adunări populare. Strădaniile localnicilor, care se angajează să asigure finanţarea locaşului de cult şi să muncească fără plată la ridicarea lui, au primit răspuns favorabil: Primăria Şendreni (de care ţine satul) a avizat proiectul, iar IPS Casian a venit să pună piatra de temelie a bisericii care va avea hramurile „Sfântul Antonie cel Mare” şi „Sfântul Sfinţit Mucenic Lucian”.
- Din Monitorul de Botoșani aflăm că un bust al lui Mihai Eminescu a fost inaugurat în Canada, în faţa Casei Române din Montreal, lângă biserica ortodoxă „Buna Vestire”, fondată de românii din Bucovina, în 1918. Este al doilea bust al lui Eminescu din Montreal şi al cincilea din Canada. Bustul, realizat la iniţiativa lui Leonard Ionuţ Voicu, fost preşedinte al Cenaclului literar Eminescu din Montreal şi preşedinte al Asociației Canadiene a Scriitorilor Români, a fost realizat de sculptorul Petru Ilie Birău. Preotul paroh Liviu Alexandrescu a sfinţit monumentul și a spus că peste tot unde există o biserică ortodoxă română ar trebui ca în faţa ei să fie şi un bust al lui Mihai Eminescu.
- Gazeta de Sud ne semnalează că în comuna doljeană Valea Stanciului se acordă o atenţie deosebită condiţiilor în care învață cei 640 de copii. Există aici cinci grădiniţe şi toate au fost modernizate. „În Ţugureşti am reuşit să construim o grădiniţă cu mai multe săli. De fapt, din cea veche nu au mai rămas decât zidurile, am reabilitat clădirea şi am făcut şi o extindere a ei. În plus, am dotat-o cu centrală termică, mobilier şi loc de joacă. În satul Bârza am reuşit să realizăm o grădiniţă de la zero, cu două săli de grupă, grupuri sanitare, cabinet medical, centrală termică, panouri fotovoltaice şi loc de joacă. În satul Horezu Poenari a fost construită o grădiniţă nouă cu trei săli de grupă, iar în satul Greceşti, o grădiniţă cu două săli”, a declarat primarul din Valea Stanciului, Ovidiu Gîngioveanu. Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost modernizată şi şcoala din Horezu Poenari.