Revista presei

Un articol de: Tudor Călin Zarojanu - 26 Noiembrie 2019

- Toate canalele media consemnează, cu lux de amănunte, rezultatul alegerilor prezidențiale, oferind date și comentarii pe această temă.

- Agerpres semnalează că, în perioada 21-22 noiembrie, la Mănăstirea Nămăieşti din judeţul Argeş s-au desfăşurat lucrările simpozionului naţional „Centenar. Clerici români în Războiul de Întregire 1916-1919”, manifestare organizată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, Centrul de cercetări istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu” şi Primăria comunei Valea Mare Pravăţ. A fost prezent Părintele Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi. Spaţiul bisericii rupestre s-a dovedit neîncăpător pentru conferenţiarii clerici şi mireni sosiţi de la Bucureşti, Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel şi Târgovişte, cărora li s-au alăturat un grup de elevi de la școala gimnazială din comuna Corbeni în pitoreşti costume naţionale argeşene ornate cu cocarde tricolore, precum și Florina Işfan, cadre didactice, localnici, turişti și jurnaliști.

- Site-ul PlayTech amintește cititorilor cine a fost Sfântul Apostol Andrei și de ce îl sărbătorim mereu la sfârșit de noiembrie: „A fost unul dintre cei 12 Apostoli ai lui Iisus Hristos și este considerat patronul spiritual al românilor, deoarece a creștinat poporul român, la îndemnul Mântuitorului de a merge și predica cuvântul sfânt în întreaga lume, după ce a poposit în Dobrogea. Mai mult, prima biserică creștină ridicată pe teritoriul României, dar și primii preoți ortodocși au fost în strânsă legătură cu numele Sfântului Andrei. 

- Monitorul de Botoșani semnalează campania de donare de sânge inițiată de Patriarhia Română: „Campania «Vino să donezi sânge - Salvează o viață» a Patriarhiei Române, ajunsă la ediția cu numărul 20 pe plan național. Prima ediție pe plan local se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină Boto­șani. Campania națională a început în aprilie 2013 la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului”. În același timp, Biserica Ortodoxă Română a contribuit la dotarea cu aparatură medicalã a centrelor de transfuzii din București, Ploiești, Constanța, Cluj Napoca și a Centrului de Transfuzie Sanguinã a Ministerului Apărării Naționale cu echipamente în valoare de 130.000 de euro.