Revista presei

Un articol de: Tudor Călin Zarojanu - 02 Decembrie 2019

- Napoca News anunță că, din cauza numărului mare al cererilor de înscriere la Grădinița „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a hotărât ca în Centrul misionar-social „Sfântul Apostol Andrei”, care se con­struiește în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii, să fie inclusă o nouă gră­diniță. Directorul de la „Sfântul Stelian”, Sorin Câlea, a declarat: „Începând cu acest an școlar, pentru că a fost o cerere foarte mare, avem două grupe mici, ca să-i putem primi pe toți cei care s-au înscris. În același timp, din inițiativa Părintelui Mitropolit Andrei, continuăm inves­tițiile la o nouă gră­diniță, care va funcționa în cadrul Centrului misionar-social «Sfântul Apostol Andrei». Sperăm ca peste doi ani să o putem inaugura, pentru a veni în sprijinul familiilor care caută un mediu sănătos și performant unde să înceapă educația copiilor”.

- O carte-mărturie despre „Viața Cuviosului Părinte Iustin Pârvu” este semnalată de BZI. Volumul a fost publicat la Editura Doxologia, iar prefața este semnată de Înalt­preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Autor este părintele Vasile Păvăleanu, profesor la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”. Este vorba de al II-lea volum dedicat Părintelui Iustin Pârvu, cuprinzând perioada 1964-1991: primii ani de după de­tenție, locurile de muncă, precum și viața acestuia la mănăstirile Secu și Bistrița. Volumul se încheie cu visul părintelui devenit realitate: construirea Mănăstirii Petru Vodă.

- Curierul Național anunță că la Editura „Bibliotheca” din Târgovişte a apărut recent ediţia a IV-a a lucrării „Creştinism şi cultură la Sfântul Voievod Neagoe Basarab”, de pr. dr. Gheorghe Manole, marcând împlinirea a 10 ani de la proclamarea locală a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab. Volumul este editat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei. 

- PlayTech ne spune povestea jurnalistei care, după ce a lucrat la TVR, PRO TV și Antena 1, a ales să se călugărească. Theodora Videscu, în prezent maica stareță Theodora, mărturisește: „Chiar televiziunea mi-a deschis drumul spre mănăstire. (…) Mi s-a cerut într-o zi să scriu un scenariu pentru un documentar despre viaţa monahală din România”. A lucrat la subiect jumătate de an, a mers la mai multe mănăstiri din România, s-a întâlnit cu duhovnici, iar emoția pe care a simțit-o a făcut-o să se gândească să ia calea călugăriei.