Revista presei
Ziua de Vest consemnează că Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutoare în valoare de peste 2,2 milioane de lei în doar o săptămână: „Valoarea ajutoarelor oferite de Biserica Ortodoxă Română, unde Mitropolia Banatului și IPS Ioan sunt campioni, în perioada 28 aprilie - 4 mai 2020, a fost de 2.273.189 de lei. Valoarea totală a suportului oferit de eparhii, de la începutul crizei medicale COVID-19 și până în data de 4 mai 2020, se ridică la 17.149.663 de lei (3.551.390 de euro). Biserica Ortodoxă continuă ampla sa acțiune caritabilă dedicată celor afectați de pandemie, oferind ajutor concret și diversificat, la nivel de parohii și eparhii, persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină”.
Bună ziua, Brașov scrie: „Noua biserică de la Hălmeag, aflată în construcţie din 2010, a fost vandalizată, fiind distrusă o parte din izolaţia de pe ziduri, ceea ce nu se întâmplă prima dată”. Incidentul a fost anunţat într-o postare pe Facebook a reprezentanţilor Parohiei Ortodoxe Şercaia: „Periodic, faţada noii biserici din filia Hălmeag este batjocorită de locuitorii din zona de locuire apropiată, copii lăsaţi fără supraveghere şi fără sfat bun din partea părinţilor”.
Adevărul anunță că Digi24 a fost sancţionat de CNA pentru o ştire difuzată înainte de sărbătorile pascale privind un „călugăr influencer” care ar fi instigat oamenii să meargă la biserică în noaptea de Înviere. Conform lui Radu Herjeu, cel care a propus sancţiunea, „e o minciună de la cap la coadă”.
Historia prezintă „cea mai frumoasă biserică de zid din Maramureșul istoric, cu hramul «Înălțarea Sfintei Cruci», din Vişeul de Jos, care reprezintă credința, viața și iubirea vișeuanilor față de acest sat.” Biserica este așezată între patru văi (Valea Porcului, Valea Ghemii, Valea Secăturii, Valea Drăguiesii), piatra de temelie a fost pusă în anul 1884, iar în 1893 a fost terminată. După 1948 a devenit biserică ortodoxă, iar în 2011 a fost resfințită de IPS Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, alături de PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Forbes anunță că Guvernul italian și Biserica Catolică au semnat un protocol care permite reluarea slujbelor religioase din data de 18 mai, în condiții stricte de distanțare socială. Guvernul a interzis participarea la slujbe, la începutul lunii martie, deși mulți italieni au considerat că trebuia permisă.