Revista presei
Capital și restul presei au celebrat 1 iunie, Ziua Copilului, amintind că în anul 1954 Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția 836 potrivit căreia țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu, a fost stabilită Ziua Copilului. Aceasta este marcată ca fiind „o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea”.
Agerpres anunță că Patriarhia Română oferă tablete elevilor şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare, prin proiectul „Alege şcoala!” al Patriarhiei Române şi prin intermediul eparhiilor din ţară şi din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, în măsura posibilităţilor. Până în prezent, au fost oferite 4.470 de tablete și alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 de lei.
Tot Agerpres semnalează că voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, ajutaţi de Jandarmeria Română, au oferit produse de strictă necesitate unor familii din Ocolna și Castranova, judeţul Dolj, Pinoasa, Câlcești, Vârţ și Ratez din județul Gorj, Schela Nouă și Fântâna Domnească din județul Mehedinţi. Au fost împărţite peste 150 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă persoanelor vulnerabile: celor cu dizabilităţi, bătrânilor singuri, familiilor nevoiașe cu mulți copii și celor unde adulţii și-au pierdut locurile de muncă.
Digi 24 anunță că legislația privind educația sexuală în școli a fost modificată în Comisia de muncă a Camerei Deputaților printr-un amendament susținut de parlamentari PSD și PNL. Materia ar urma să se numească educație sanitară, și nu sexuală, și va fi predată doar cu acordul părinților. Președintele Comisiei, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat că decizia nu poate fi a „unor indivizi care vor să smintească națiunea asta”.
Evenimentul zilei relatează că ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, la Digi 24, că pandemia de COVID-19 este controlabilă în România, lucru care n-ar fi fost posibil fără respectarea normelor. „Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. (...) Cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment, avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”.