Revista presei
Mediafax anunță noile reguli care trebuie respectate în biserică după reluarea slujbelor în interior: „Oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, este permisă începând de miercuri, însă acestea trebuie să se desfășoare cu respectarea unor reguli de distanţare socială”. În acest sens, este citat comunicatul Patriarhiei, care precizează: „Având în vedere că din 17 iunie o serie de limitări și interdicții care privesc viața cetățenilor încetează, în consultare cu autoritățile de stat competente, Patriarhia transmite următoarele îndrumări către unitățile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române din țară, privind participarea credincioşilor la sfintele slujbe în interiorul şi în exteriorul locaşurilor de cult”, și sunt prezentate aceste indicații.
Wall-Street semnalează că în municipiul Suceava va fi zi de doliu în data de 27 iunie, anunț făcut de primarul Ion Lungu. Această zi a fost stabilită după discuţiile purtate cu Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, având în vedere că se împlinesc 40 de zile de la trecerea la Domnul a Arhiepiscopului Pimen. Ion Lungu a amintit că, în timpul celor aproape 30 de ani cât a fost arhiepiscop, în judeţ s-au ridicat peste 100 de biserici, dintre care 20 şi o catedrală în municipiul Suceava.
Punctul scrie că Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul vârstnicilor din Reghin prin programe menite să combată izolarea şi singurătatea. Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - Filiala Reghin, prin finanțarea primită, ajută în această perioadă 90 de persoane vârstnice, aflate în izolare sau în dificultate, care nu beneficiază de sprijin familial. Serviciile sociale la domiciliu pentru persoane vârstnice funcționează din anul 2005, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reghin și Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia.
Adevărul de Târgu Jiu povestește cum a fost construită pe ascuns, în timpul regimului comunist, biserica cu hramul „Sfinţii Constantin şi Elena“ de pe bulevardul Basarabiei, ctitorită de Ion Antonescu și soția sa, Maria. Piatra de temelie a fost pusă în data de 28 iulie 1943. În hrisovul bisericii se consemnează: „Acest sfânt locaş, început în aceste vremuri de grea cumpănă pentru întreaga lume, dar şi de mare mândrie naţională pentru ţara noastră, se zideşte ca mărturie nepieritoare a legământului sfânt pe care biserica noastră l-a avut dintotdeauna cu neamul şi cu ţara noastră”.