Revista presei
Obiectiv de Suceava relatează că IPS Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, slujba fiind urmată de pomenirea la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Au participat IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, PS Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna. IPS Teofan a evocat personalitatea Arhiepiscopului Pimen: „Viața IPS Pimen se descoperă ca o înfățișare continuă în fața Dumnezeului Celui Viu. Avea parcă în sine chipul Sfântului Proroc Ilie: ferm, necruțător adesea, rugător și postitor”.
Dej24 scrie că IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vizitat trei parohii din Protopopiatul Dej. Primul popas a fost la Parohia Nima, unde paroh este părintele Daniel Cristian Câmpeanu. Acolo, IPS Andrei s-a închinat în biserica Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” şi a apreciat lucrările care se desfăşoară la casa parohială. Vizita a continuat în Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Mănăstirea, unde părintele Marcel Daniel Coroian slujește de mai bine de 20 ani, și apoi în Parohia Nireș, unde paroh este părintele Alexandru-Florin Farcaș. Comunitatea de acolo îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae. În toate cele trei parohii, IPS Andrei a fost întâmpinat de preoți, de autoritățile locale, precum și de către membrii consiliilor parohiale.
Mesagerul de Neamț anunță că săpăturile arheologice aflate în desfășurare la Mănăstirea Bistrița au condus la „descoperiri care plasează deja monumentul istoric din județul Neamț pe podiumul unicității din întreaga Moldovă. Echipa condusă de cercetătorul profesor-doctor Adrian Andrei Rusu se află în a doua campanie arheologică la mănăstire, lucrează în condiții dificile din cauza ploilor abundente și scoate la lumină tezaure de ceramică și monedă, un turn abandonat, situat în vecinătatea actualului turn de poartă și un șanț cu palisadă, suprapus pe tot traseul de un zid de piatră. Vechiul zid de incintă, despre care nu știa nimeni, este situat între biserică și corpul nordic de chilii”.