Revista presei
Știri pe surse relatează că ziua de naștere a Patriarhului României a fost serbată prin rugăciuni de mulțumire în Catedrala Patriarhală. Momentul festiv a continuat în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei cu prezentarea mesajelor de felicitare primite de la președintele Camerei Deputaților, președintele Curții Constituționale, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, ministrul educației și cercetării. Patriarhul României a fost de asemenea felicitat telefonic de președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Ludovic Orban. Preafericitul Părinte Daniel a mulțumit autorităților „nu doar pentru mesaj, ci și pentru sprijin”, întrucât „foarte adesea, realizările noastre s-au concretizat și pentru că am fost sprijiniți financiar de către autoritățile de stat”. Publicația amintește, pe de altă parte, că sub conducerea Preafericirii Sale, Biserica Ortodoxă Română a devenit cel mai mare filantrop al României.
Ziare.com consemnează opiniile părintelui Bogdan Chiorean, preot și medic, care conduce în Cluj-Napoca un centru de îngrijiri paliative pentru bolnavi în faza terminală. Acesta se declară uimit că încă mai există oameni care nu cred în existența Covid și care, în loc să se informeze, preferă să plece urechea la teoriile conspiraționiste. „E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, nici în medici și specialiști”, constată preotul-medic, care spune că „în America, din 2002 nu mai există rujeolă, pentru că în 1990 a fost o epidemie cu aproximativ 10.000 de decese, cele mai multe la copii sub 5 ani, la care se adaugă copiii rămași cu sechele, cu meningo-encefalite, retard psihic, complicații, care au afectat în mod grav și definitiv calitatea vieții celor care au rămas în viață”. Boala a fost eradicată grație vaccinării în masă.
Bună ziua, Brașov ne anunță că va fi mare sărbătoare azi la biserica din Timişu de Sus, unde va fi prăznuit Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, supranumit „Doctor fără de arginţi”. Păstrând o tradiţie de mulţi ani, Asociaţia Internaţională a Femeii Creştine (AIFC) Braşov, care se numără printre ctitorii bisericii de la Timişu de Sus, a ajutat la pregătirea hramului din această zi. „Încă de la înfiinţare, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este ocrotitorul asociaţiei noastre, iar evlavia pe care o avem pentru acest sfânt este una cu totul deosebită. El este protectorul medicilor, pentru că a fost nu numai un medic în adevăratul înţeles al cuvântului, ci şi un tămăduitor al sufletelor însetate de Hristos”, a mărturisit Alexandra Doroş, preşedinte de onoare al AIFC Braşov. Sfântul Pantelimon („cel cu totul milostiv”) a trăit în vremea împăratului Maximian şi după primirea botezului creştin şi-a împărţit averea săracilor, a eliberat sclavii şi s-a dedicat îngrijirii bolnavilor.