Revista presei
Știripesurse.ro informează despre platforma Religieonline.ro, unică în țară, lansată de profesoara de religie Ionița Timiș din Cluj și pe care 125 de profesori au creat materiale și exerciții interactive pentru predarea disciplinei la toate nivelurile, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a. Platforma va fi repusă în funcțiune la toamnă. Ea a debutat în martie, pe fondul pandemiei, când Ionița Timiș a pus la dispoziția unui grup de 200 de profesori din toată țara exerciții și materiale adunate în cei patru ani în care a organizat concursul on-line „Alături de Hristos în Europa secolului XXI” pentru elevii români din diasporă. Religia este singura disciplină care dispune de un astfel de instrument la nivel național, iar o profesoară din Luxemburg i-a comunicat Ioniței Timiș că ar putea fi unică și la nivel european.
Ziare.com anunță că Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din centrul Capitalei se va alătura clădirilor iluminate în roșu, pe 16 august, de Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume. Vor mai fi iluminate în roșu, între orele 20:00 și 24:00, Parlamentul, Guvernul, Arcul de Triumf din București, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, sediile autorităților publice centrale și locale. Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou este ctitorită și ocrotită de Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu, ale cărui moaște se află de 300 de ani în acest locaș de cult.
Ziua News amintește că, în 7 august, Biserica Ortodoxă Română o cinstește pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, canonizată de Sfântul Sinod în anul 1992, ocrotitoarea mănăstirii din apropierea localității constănțene Crucea. Sfânta s-a născut în localitatea Vânători, în judeţul Neamţ, pe la anul 1650. La 30 de ani, împreună cu soțul ei au hotărât să intre în monahism. Teodora s-a călugărit la Schitul Vărzăreşti din Vrancea, apoi, din cauza unei invazii otomane, maicile s-au refugiat într-un loc mai retras timp de 10 ani, după care Teodora s-a mutat în apropierea Schitului Sihăstria. Armatele turceşti au ajuns şi aici, iar Teodora s-a ascuns în peștera cunoscută astăzi drept Peştera Cuvioasei Teodora, din apropierea Schitului Sihla (construită între 1730 și 1763 în cinstea cuvioasei). Din 1856, sfintele moaşte ale cuvioasei se află la Lavra Pecerska din Kiev.