Revista presei
Monitorul de Botoșani relatează că zeci de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sfântul Ioan Iacob”, cu prilejul hramului, de către părintele Ghedeon, stareţul Mănăstirii Sihăstria Voronei, pr. paroh Radu Constantin Zaiţ, pr. Constantin Diaconaşu de la Biserica „Sfântul Nicolae” Suceava şi pr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe”. În cuvântul de învăţătură, părintele Ghedeon a vorbit despre Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, cunoscut şi ca Sfântul Ioan Iacob Hozevitul: „Când era întrebat de alţii un cuvânt de folos, el le răspundea: «Fă-ţi mintea preot şi inima altar». (...) Vedem, aşadar, că Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul de la Neamţ este o mărturie vie a zilelor noastre”.
Arad Online relatează într-un documentar că emblemele istorice ale Lipovei, „locul în care istoria se îmbină cu modernismul” - podul vechi peste Mureş şi biserica ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, construită în 1367, vor fi redate oamenilor în cadrul a două proiecte care vizează restaurarea lor. „Suntem încântaţi de faptul că pe parcursul lucrărilor de restaurare au fost descoperite picturi realizate în anul 1903 care, ulterior, fuseseră acoperite cu tencuială. Şi aceste picturi vor fi restaurate, la fel ca toate cele descoperite pe parcursul lucrărilor”, a declarat Mircea Jichici, primarul oraşului Lipova. Lucrările de restaurare ale bisericii costă 4,8 milioane de euro, iar fondurile vin prin POR 2014-2020 și sunt nerambursabile.
Întreaga presă scrie despre situația din Beirut, care a devenit tot mai grea după uriașa explozie din 4 august: Forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi care protestau, considerând catastrofa o urmare a incompetenţei şi corupţiei autorităţilor. Protestatarii au vandalizat magazine şi au aruncat cu pietre în poliţişti. Mai mulţi manifestanţi au fost răniţi. Provocată marţi de un incendiu în depozitul unde erau stocate de şase ani 2.700 de tone de nitrat de amoniu, explozia a ucis cel puţin 149 de persoane şi a făcut 5.000 de răniţi, în afară de zeci de persoane dispărute şi sute de mii rămase fără adăpost. Autorităţile portuare, vămile şi serviciile de securitate ştiau că acolo erau depozitate materiale chimice periculoase, dar se învinovăţesc reciproc.