Revista presei
Ziua News anunță că PS Visarion, Episcopul Tulcii, a slujit duminică, alături de Mitropolitul Iacov de Mytilene, în Biserica Maicii Domnului din oraşul grecesc Agiassos, potrivit paginii oficiale de internet a Episcopiei Tulcii. După Sfânta Liturghie a avut loc o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Biserica în care a slujit Preasfințitul Visarion datează din epoca postbizantină. În locaşul de cult se află numeroase danii ale voievozilor români, precum și o candelă mare din aur dăruită de voievodul moldovean Grigorie Ghika. Biserica din Agiassos are în patrimoniul sacru o icoană făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, pictată după tradiție de Sfântul Apostol Luca.
Știri pe surse scrie că două parohii române din Germania strâng fonduri pentru a acorda burse de studii în valoare de 200 de lei pe lună unor copii proveniți din familii numeroase și cu rezultate foarte bune la învățătură. Bursele se vor acorda prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”, desfășurat de Pro Vita Iași. Sorina Topliceanu, referent la Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, le-a mulțumit părintelui Ciprian Mocanu de la Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Mucenic Kilian” din Heilbronn, părintelui Iosif-Cristian Rădulescu de la Parohia „Sfânta Treime” din Düsseldorf și comunităților pe care aceștia le păstoresc. Campania se desfășoară până în 13 septembrie 2020.
Adevărul publică un documentar despre Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil” din Reșița, cunoscută de localnici ca Biserica Pătru Iacob, scăpată de la demolarea ordonată de Ceauşescu în 1985, pe motiv că nu are ce căuta în centrul oraşului. Decizia lui a fost însă schimbată şi s-a permis translatarea bisericii într-o zonă din spatele blocurilor, cu procedeul folosit de Eugeniu Iordăchescu, cel care avea să fie numit, după Revoluţie, „inginerul Raiului”, pentru că a reuşit să oprească demolarea a 13 locaşuri de cult. Biserica Pătru Iacob a fost construită în perioada 1872-1884, în formă de navă şi în stil baroc, cu o singură turlă, înaltă de 28 m. Astăzi, este monument istoric și obiectiv turistic, aflat în Piața 1 Decembrie 1918. Muzeul Cineastului Amator din Reşiţa deţine un film-document cu translatarea bisericii.