Revista presei
Monitorul de Suceava semnalează că în 8 noiembrie 2020, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, se împlinesc 100 de ani de la strămutarea bisericii de lemn cu acest hram de la Bosanci la Moara Nica, comuna Moara. Cu prilejul centenarului, slujba va fi săvârșită de Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți. „Edificiul religios a fost inclus pe lista monumentelor istorice de gradul B, în anul 2015, la numărul 311, și are o vechime de 250 de ani. Biserica de lemn din Moara Nica a fost construită în anul 1774 în satul Bosanci din județul Suceava, prin contribuția credincioșilor. Locașul de cult a fost înălțat de către meșterii populari Chiril Ungurean și Crăciun Cazac din Udești, din lemnul pădurii de stejar din apropiere”, a spus pr. Viorel Ciprian Pleșea, parohul bisericii.
Adevărul și alte publicații scriu despre atacul unui grup de tineri turci asupra Bisericii „Sfântul Antonie” din Viena. Ei s-au dispersat după sosirea poliţiei, chemată de preot. Nu s-au produs pagube şi nimeni nu a fost rănit. Cancelarul Sebastian Kurz a declarat pe reţelele de socializare că doreşte să lupte împotriva „islamului politic”, astfel încât creştinii să-şi poată exercita credinţa liber şi fără frică. „Toţi creştinii trebuie să-şi poată exercita credinţa liber şi în siguranţă în Austria! Vom continua hotărât lupta împotriva islamului politic şi nu vom arăta nici o toleranţă”. Într-un alt incident, un afgan a intrat în Catedrala „Sfântul Ştefan” din Viena, strigând sloganuri islamice. Articolul aminteşte, de asemenea, cele mai grave atacuri armate şi atentate teroriste comise în Franţa în perioada 2012-2020.
Știrile PRO TV anunţă că preotul ortodox grec împușcat sâmbătă la Lyon este Nikolaos Kakavelakis, în vârstă de 52 de ani. El a fost împuşcat de două ori, în jurul orei locale 17:00, în timp ce închidea biserica ortodoxă greacă „Buna Vestire” din arondismentul VII al oraşului. Autorul atacului a fugit de la faţa locului și este dat în urmărire. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Greceşti, Arhiepiscopul Ieronim, a denunţat sâmbătă atacul, numind „o oroare care depăşeşte logica umană faptul că o religie poate înarma mâinile teroriştilor orbiţi de ură”. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat și el atacul, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectată, iar violenţa este intolerabilă.