Revista presei
Viața liberă relatează că, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Fundeanu şi la paraclisul cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Adam. Biserica parohială din satul Fundeanu a fost sfinţită în urma restaurării. În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii unei biserici şi a vorbit despre viaţa Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, care ne arată că, mai presus de poziţia socială, averile sau funcţiile dobândite în această viaţă trebuie să fie credinţa în Dumnezeu şi preocuparea pentru dobândirea vieţii veşnice. Tot aici a avut loc şi un parastas pentru ctitorii şi preoţii locului trecuţi la cele veşnice, între care şi părintele martir Constantin Varlam, fiu al satului.
News Bucovina semnalează că mai mulți politicieni suceveni din diferite partide consideră exagerate verificările făcute de polițiști în bisericile din județ, în timpul oficierii Sfintei Liturghii. „Păi, dacă nu dăm aici, în Bucovina, la rădăcina credinței, atunci unde să lovim?”, s-a întrebat consilierul județean PSD Dorel Guliciuc. Secretarul general al Pro România, Doru Sârghe, consideră că e normală revolta față de acțiunea făcută în biserici, în condițiile în care în bazar sau la malluri nu se întâmplă așa ceva. Secretarul general adjunct al PMP Suceava, Florin Hrebenciuc, a remarcat și el că polițiștii au evitat bazarul, dar au făcut verificări în biserici.
Monitorul de Suceava prezintă o latură mai puțin cunoscută a lui Mihail Sadoveanu, cea de ctitor de biserică. În 1927, scriitorul, un neobosit peregrin, a ajuns și pe Valea Sebeșului, în comuna Șugag, județul Alba, cunoscută în zonă drept „Valea Frumoasei”, unde și-a construit o cabană, aproape de cea a scriitorului Ionel Pop. În 1943, retras în acest loc din pricina bombardamentelor asupra Bucureștiului, prozatorul, împreună cu prietenul său Ionel Pop, decid să înalțe și o bisericuță în apropiere. Concepută în stil maramureșean, biserica s-a ridicat destul de repede, meșterită de lemnari ai locului. Locașul a fost consacrat de Mitropolia Sibiului, sub a cărui oblăduire l-au așezat vrednicii lui ctitori, și a primit hramul „Adormirea Maicii Domnului”.